Izsludināta pieteikšanās dalībai Jauno dziedātāju Ziemassvētku dziesmu konkursā Kultūras ziņas

69
Izsludināta pieteikšanās dalībai Jauno dziedātāju Ziemassvētku dziesmu konkursā

Līdz šī gada 9. decembrim notiek pieteikšanās dalībai Starptautiskajā Jauno dziedātāju Ziemassvētku dziesmu konkursā, kas šoreiz notiks jau piekto reizi, un tajā aicināti piedalīties bērni un jaunieši gan kā solisti, gan radošajos kolektīvos.

Konkursa dalībniekiem ir iespēja pieteikties dažādās kategorijās: tradicionālā oriģinālā Ziemassvētku dziesma, Ziemassvētku tautas dziesma, Ziemassvētku laika sakrālais skaņdarbs, mūsdienu Ziemassvētku dziesma un latviešu autoru Ziemassvētku dziesma. Savu sniegumu konkursanti demonstrēs divās kārtās. Pirmā kārta notiks no 2024. gada 10. līdz 16. decembrim un tā būs attālināti, savukārt otrā kārta, kurā piedalīsies pirmās kārtas uzvarētāji, notiks 2025. gada 11. janvārī klātienē, Vienības nama koncertzālē (Rīgas ielā 22a, Daugavpilī). Dalībnieku sniegumu abās konkursa daļās vērtē starptautiska žūrija. Katrs konkursa dalībnieks saņems Diplomu, labākie – naudas prēmijas.

KONKURSA NOLIKUMS

Sākotnēji šis  konkurss bija daļa no Starptautiskā garīgās mūzikas festivāla „Sudraba zvani”, taču laika gaitā tas ir attīstījies un kļuvis par neatkarīgu pasākumu. Pagājušajā konkursā, kas notika 2023. gadā, piedalījās 78 dalībnieki no 5 valstīm.

V Starptautisko Jauno dziedātāju Ziemassvētku dziesmu konkursu rīko Daugavpils valstspilsētas pašvaldības iestādes „Vienības nams” Latviešu un latgaliešu kultūras centrs.

Papildu informācija:
DVPI „Vienības nams”
Latviešu un latgaliešu kultūras centrs
tālr. +371 65427752, +371 65426691
e-pasts: kultura@daugavpils.lv
Konkursa koordinators – Jevgeņijs Ustinskovs, +371 29538278

Izmantojiet Google Translate, lai tulkotu vietni

Daugavpils valstspilsētas pašvaldība neuzņemas atbildību par tulkojuma precizitāti!