Izdots jaunākais Lidijas Vasaraudzes dzejas krājums Kultūras ziņas

65
Izdots jaunākais Lidijas Vasaraudzes dzejas krājums

Izdots Daugavpils dzejnieces, pedagoģes, tulkotājas un sabiedriskās darbinieces Lidijas Vasaraudzes jaunākais dzejas krājums “Mirkļi”, kas turpina grāmatu sēriju senioriem. Krājums iznācis ar Daugavpils valstspilsētas pašvaldības finansiālu atbalstu.

Lidija Vasaraudze norāda, ka krājums aicina aizdomāties par laika vērtību, kurš mums ir atvēlēts un kuru mēs ne vienmēr cienīgi novērtējam. Taču no īsiem mirkļiem savērpjas cilvēka mūžs. Un tad, kad sasniegti seniora gadi un jāatskatās uz pavadītiem mirkļiem, tad tikai cilvēks redz to, kā ir nodzīvojis sava mūža gadus un ko pēc tiem ir atstājis.

Krājuma redaktore Biruta Aizbalte par Lidijas Vasaraudzes dzejoļiem saka, ka tie ir pilni pozītivisma, saules un mīlestības. Tie aicina izvērtēt iegūto dzīves pieredzi un priecāties par dzīvi. Dzejoļos izskan aicinājums darīt labu, darīt laimīgu citu. Savukārt grāmatas vāka autorei Aļonai Kondratovičai izdevies veiksmīgi uztvert krājuma noskaņu, atainojot gan rudenīgās nokrāsas un saules silto atblāzmu, gan  arī atziņu dzirkstelīšu  uzliesmojumu.

Dzejas krājumu veido četras sadaļas. Pirmajā sadaļā “Pārspriedums” autore atmiņās izstaigā dzīves ceļu. Atzīstas, ka jo garāks mūžs nodzīvots, jo biežāk cilvēks nododas atmiņām, pārdomām, notikumu un savas rīcības vērtējumam. Otrajā sadaļā “Kad ir grūti” autore it kā atzīstas lasītājam, ka ir brīži, kad neredzams slogs uzgulst sirdij. Trešajā sadaļā “Mazliet romantikas” autore saņem spēkus un smaida. Aicina priecāties par dzīvi, saskatīt skaisto ap sevi un turpināt dzīvot. Ceturtajā sadaļā “Atziņa” izskan aicinājums senioriem  pieņemt jaunā dzīves posma noteikumus, jo katram posmam ir sava vērtība  un skaistums.

Lidija Vasaraudze aicina lasītājus cienīt, novērtēt un lietderīgi izmantot katru dzīves dāvāto mirkli, jo katrs no tiem vairs neatkārtojas. 

Dzejas krājums “Mirkļi”, kā arī citas iepriekš izdotās autores grāmatas: “Sudrabots rudens” (2015), “Atvasaras tīmeklīši” (2017), “Sirds uz delnas” (2019), ir pieejams Latgales Centrālajā bibliotēkā un filiālēs.

 

Informāciju sagatavoja:
Latgales Centrālā bibliotēka
654 76345

Izmantojiet Google Translate, lai tulkotu vietni

Daugavpils valstspilsētas pašvaldība neuzņemas atbildību par tulkojuma precizitāti!