Šobrīd Daugavpilī

Daugavpilieši aicināti iesniegt idejas Daugavpils kultūras attīstībai un Eiropas kultūras galvaspilsētas pieteikumam Kultūras ziņas

925
Daugavpilieši aicināti iesniegt idejas Daugavpils kultūras attīstībai un Eiropas kultūras galvaspilsētas pieteikumam

Vēl līdz šī gada 28.februārim Daugavpils iedzīvotāji aicināti iesniegt idejas, kā ar kultūras un mākslas palīdzību uzlabot pilsētas un pilsētnieku dzīves kvalitāti. Visu jomu un nozaru pārstāvji aicināti nākt klajā ar ideju, un līdzdalība ir nozīmīga, lai palīdzētu Daugavpilij sagatavot pārliecinošu un visaptverošu pieteikumu Eiropas kultūras galvaspilsētas titulam 2027.

Kopīgas valodas meklējumi ir Daugavpils Eiropas kultūras galvaspilsētas 2027 vadmotīvs, skatoties uz kultūras procesiem kā kopīga valodas meklēšanu, radīšanu un lietošanu Daugavpilij, Latgalei, Latvijai un Eiropai. Tāpēc īpaši tiek gaidītas idejas, kurās atslēgas vārds ir SADARBĪBA starp dažādām kopienām un nozarēm, kā arī KOPDARBS ar starptautiskiem partneriem un domubiedriem.

Tie var būt kopienu stiprināšanas, pilsētvides uzlabošanas, radošās uzņēmējdarbības attīstības, vēstures izzināšanas, mākslinieciskās jaunrades un citi visdažādākie radošie projekti, kas veicina  sadarbību un kopīgas valodas atrašanu. Priecāsimies par norisēm, kuras taps ar plašu Daugavpils iedzīvotāju iesaisti, domājot gan par mūsu zinātkārajiem jauniešiem, gan dzīves pieredzes bagātajiem senioriem. 

Projektu idejas iespējams iesniegt, aizpildot vienkāršu pieteikumu tiešsaistē.

Iesniegtās idejas nonāks Daugavpils Kultūras pārvaldē, kas tālāk sazināsies ar ideju pieteicējiem, lai palīdzētu attīstīt projektus, kas iekļaujami Eiropas kultūras galvaspilsētas 2027 pieteikumā, plānojot projektu realizāciju laika posmā no 2023. līdz 2027.gadam. Programma "Eiropas kultūras galvaspilsēta" tiks finansēta no dažādiem finanšu avotiem, kas tiks precizēti projektu izstrādes gaitā.

Daugavpils ar tās bagātīgo kultūrvēsturisko mantojumu, dinamisko attīstību un aktīvajām kopienām ir apņēmības pilna iegūt titulu “Eiropas kultūras galvaspilsēta 2027”. Papildu informācija par Daugavpils kandidēšanu Eiropas kultūras galvaspilsētas 2027 konkursā daugavpils.lv/daugavpils2027/.

Papildu informācija:
Diāna Soldāne
Eiropas kultūras galvaspilsētas 2027 konkursa pieteikuma izstrādes darba grupas koordinatore
tālrunis 28378679, 65423601,
e-pasts diana.soldane@daugavpils.lv.