Šobrīd Daugavpilī

PIKC DDMV „Saules skola” atklāta digitāla izstāde “Gleznas atdzīvojas” Kultūras ziņas

664
PIKC DDMV „Saules skola” atklāta digitāla izstāde “Gleznas atdzīvojas”

No 11. maija PIKC “Daugavpils Dizaina un mākslas vidusskolas „Saules skola” ” mājaslapā skatāma kultūras projekta „Gleznas atdzīvojas” digitāla fotoizstāde, kurā laikmetīgās dejas elementi tverti fotogrāfijā uz Daugavpils Marka Rotko mākslas centra kolekcijas izstādes „Latvijas laikmetīgā glezniecība” lielformāta gleznu fona.

Fotogalerija „Gleznas atdzīvojas” ir Gata Timofejeva un fotogrāfes Džeinas Saulītes kopīgs projekts, kurā simbiozē ar gleznām kā modeles piedalījās Daugavpils teātra dejotāju trupas dalībniece Vanda Gibovska un jaunā māksliniece Anastasija Kuļgajeva.

„Ideja projektam „Gleznas atdzīvojas” dzima manā prātā vēl pagājušā gada vasarā. Mana vēlme bija radīt fotogaleriju, kas atspoguļotu mūsdienu glezniecības saplūšanu ar deju un fotogrāfiju, veidojot jaunu, multimediālu skatītāja pieredzi. Pateicoties PIKC “Daugavpils Dizaina un mākslas vidusskolas „Saules skola”” un Daugavpils Marka Rotko mākslas centra atbalstam, šo ideju beidzot izdevās īstenot,” tā par galerijas tapšanu atklāj Gatis Timofejevs – stilists, fotogrāfs un Daugavpils Universitātes Mākslas menedžmenta students.

Digitālajā fotoizstādē „Gleznas atdzīvojas” redzami piecu Latvijas gleznotāju – Sigitas Daugules, Sandras Krastiņas, Anitas Melderes, Intas Celmiņas un Edvarda Grūbes darbi no Rotko centra kolekcijas, kas kalpoja par iedvesmu projekta kuratora Gata Timofejeva vīzijai par vairāku mākslas mediju simbiozi, veidojot jaunu skatījuma pieredzi galerijas apmeklētājiem gan digitāli, gan klātienē. Šo gleznu izstādi iespējams apskatīt PIKC “Daugavpils Dizaina un mākslas vidusskolas „Saules skola”” līdz 4. oktobrim (līdzko ierobežojumi būs atcelti).

Daugavpils Marka Rotko mākslas centra krājuma veidošana sākusies līdz ar ideju par mākslas centra izveidi. Pašlaik kolekcijā ir vairāk nekā 2000 mākslas darbu, un Daugavpils Marka Rotko mākslas centrs turpina to papildināt, veidojot augstvērtīgu mākslas darbu atlasi un nodrošinot profesionālās mākslas pieejamību un mākslas centra atpazīstamību Latvijā un ārpus tās robežām. Kā atzīmē Rotko centrs, „neviens kolekcijā nonākušais mākslas darbs nav nejaušība, tās ir liecības par mums sniegto novērtējumu no mākslinieku puses, dāvinot savus mākslas darbus Rotko centra kolekcijai, kā arī mūsu novērtējums māksliniekiem, papildinot kolekciju ar augstvērtīgu mākslas darbu iepirkumiem.”

Digitālā fotoizstāde „Gleznas atdzīvojas” jau apskatāma šeit:

https://www.saules.lv/lv/izstades

Publicitātes attēls: Sigitas Daugules glezna „Noskretis” (2018), modele Vanda Gibovska, fotogrāfs Gatis Timofejevs.

Informāciju sagatavoja:
Gatis Timofejevs
Projekta „Gleznas atdzīvojas” idejas autors un kurators
Tālr.: +371 20520044
E-pasts: timofejevs.gatis@gmail.com