Šobrīd Daugavpilī

Flamenko deju pasaule ir pieejama arī Daugavpilī Kultūras ziņas

1258
Flamenko deju pasaule ir pieejama arī Daugavpilī

Flamenko deju studija Uno Dos Tres (darbojas biedrības Unus Douos Tres paspārnē)tika izveidota Daugavpilī pirms 9 gadiem un ātri atrada atsaucību aktīvu sieviešu vidū. Šodien tas ir deju kolektīvs, kurā ir dažādu sagatavotības līmeņu grupas gan Daugavpilī, gan arī Rīgā. Katru gadu interesentus, kuri grib sākt dejot flamenko, mēs aicinām uz iesācēju grupu.

Flamenko deju studijai Uno Dos Tres ir savs koncertrepertuārs, kurā ir daudz temperamentīgu, spilgtu deju un krāsainu kostīmu. Jau deviņus gadus deju kolektīvs piedalās Daugavpils pilsētas svētkos.

Lai apgūtu flamenko dejas prasmes, dalībnieces bieži apmeklē flamenko dejotāju meistarklases. Daugavpilī deju studija bieži rīko atklātās deju stundas, lai interesentus iepazīstinātu ar karstasinīgo flamenko mākslu, kas ir iekļauta UNESCO cilvēces mutvārdu un nemateriālā kultūras mantojuma meistardarbu sarakstā.

Ar Daugavpils pilsētas domes un Dienvidlatgales NVO atbalstu biedrība UnusDouosTresir realizējusi divus projektus, kuru rezultāta bija organizēts pasākumu cikls “Deja ar plecu lakatu: kopīgais latviešu, krievu un spāņu (flamenko) dejās”.

Šogad rudenī mēs aicinām uz atklāto flamenko nodarbību jau 9.septembrī, Vienības ielā 38B. Būs iespēja ne tikai uzzināt kaut ko jaunu par flamenko, bet arī pamēģināt flamenko deju soļus. Nodarbība ilgs vienu stundu; vēlams līdzi paņemt maiņas apavus.

Jautājumi un pieraksts pie deju studijas vadītājas Sofjas Baitinas (mob. 29424301).