Šobrīd Daugavpilī

Rokdarbu izstāde konkurss „Es – savai zemītei” Kultūras ziņas

925
Rokdarbu izstāde konkurss  „Es – savai zemītei”

Laipni aicināti, Daugavpils pilsētas, novada iedzīvotāji un citi interesenti uz brīnišķīgu rokdarbu izstādi  2019. gada 2.martā  no plkst.11.00 Koncertzālē 3. stāva balkonā. Vienības namā Rīgas iela 22A, Daugavpils, LV-5401. Izstādes atklāšana plkst. 11.00,  apbalvošana notiks plkst. 14:30 groziņu pasākumā „Dāmu vakars” laikā, kas notiks turpat.

Izstādē būs skatāmi  konkursā iesniegtie Daugavpils pilsētas un Daugavpils novada iedzīvotāju un meistaru  rokdarbu darinājumi.  Iesniegti vairāk nekā 130 darbi, ko darinājuši 66 dalībnieki un  visi darbi piedalās konkursā, kas ir sadalīts divās daļās –  Daugavpils pilsētas un novada iedzīvotāju darbi.

Žūrijas komisijas sastāvs: Ināra Mukāne, Daugavpils novada Kultūras pārvaldes vadītāja; Irēna Voitāne, Daugavpils latviešu biedrības biedre; Vera Semjonova, PIKC daugavpils dizaina un mākslas vidusskola SAULES SKOLA tekstilmāksliniece;  Aija Ditļa, Daugavpils Novadpētniecības un mākslas muzeja galvenā speciāliste darbā ar krājumu; Diāna Soldāne, Daugavpils domes Kultūras pārvalde  Kultūras pasākumu organizatore. Žūrija jau ir pabeigusi savu darbu, izvērtējot iesniegtos rokdarbus četrās kategorijās: tamborējumi, adījumi, izšuvumi un bižutērija un nolēma, kas saņems  1. un 2. pakāpes apbalvojumus katrā rokdarbu veidā un daļā, kā arī Atzinības rakstus “Par krāsas un formas oriģinalitāti” un  pateicības.

Daugavpils latviešu biedrība, kā pasākumu organizators lielu pateicību izsaka Daugavpils pilsētas domei un Daugavpils novada domei par finansiālu  atbalstu.

Darbi ir apbrīnas vērti un gaida skatītājus!

Informāciju sagatavoja: Daugavpils latviešu biedrība