Dzejnieks Staņislavs Volodjko prezentēja publikai “Astri dabrini” Kultūras ziņas

348
Dzejnieks Staņislavs Volodjko prezentēja publikai “Astri dabrini”

2023.gada 24.novembrī Daugavpils valstspilsētas pašvaldības iestādes “Vienības nams” struktūrvienībā “Baltkrievu kultūras centrs” notika dzejnieka Staņislava Volodjko radošais vakars “Astri dabrini”, veltīts tāda paša nosaukuma dziesmu krājuma kompaktdiska prezentācijai.

Staņislavs Volodjko – slavens dziesminieks, bērnu rakstnieks, autoritatīvo literāro un sabiedrisko organizāciju biedrs, viņa daiļrade novērtēta ar neskaitāmiem apbalvojumiem.

Staņislavs Volodjko dzimis Grodņas apgabala Ostroveckas rajonā. Baltkrievs, profesionāls filologs, raksta darbus baltkrievu valodā. Literāta radošo mantojumu veido dzejoļu krājumi bērniem un pieaugušajiem baltkrievu un krievu valodā. S.Volodjko dzeju regulāri publicē Latvijā, Baltkrievijā un citās valstīs. Tāpat dzejnieks praktizē tulkot baltkrievu valodā populāras latviešu un latgaliešu dziesmas.

“Astri dabrini” – jauns dziesmu krājums, kuru dzejnieks S.Volodjko izdeva sadarbībā ar baltkrievu komponistu Albertu Belusju.

BKC vadītāja Žanna Romanovska, sveicot Staņislavu Volodjko, atzīmēja dziesmu krājuma dziļo jēgu. Asteres, tie ir ziedi – zvaigznes, kas kliedē skumjas, labestība – cilvēka galvenā tikumiskā īpašība. Ne velti baltkrievu puķu dobēs noteikti aug asteres, un tās dāvina no labas sirds labiem cilvēkiem, lai tās viņiem palīdzētu iegūt līdzsvaru un atveseļotos to dvēsele.

Diskā “Astri dabrini” ir iekļautas dziesmas par mazo dzimteni, vecāku mājām un senču kultūras mantojumu, par dabu, jaunību un mīlestību. Šīs dziesmas izpildīja BKC vokālie ansambļi “Skārbnīca”, “Praļeski”, “Spadčina” un “Kupaļinka”. Tai skaitā izskanēja arī dziesmu pirmatskaņojumi. Ar dziesmām, ar dzejnieka S.Volodjko dzeju sveica solists Artūrs Trepša no Dagdas, Lidijas Znotiņas un Jevgēņija Paškeviča duets no Līvāniem.

Katrs koncertā dzirdēja to, kas ir tuvs un dārgs viņa sirdij. Daudz siltu vārdu autoram dāvāja kolēģi dzejnieki un dzejas vārda cienītāji.

Baltkrievu kultūras centru un dzejnieku Staņislavu Volodjko saista ilggadēja un veiksmīga sadarbība.

Informāciju sagatavoja:
Baltkrievu kultūras centra metodiķe
Marija Pometjko

Izmantojiet Google Translate, lai tulkotu vietni

Daugavpils valstspilsētas pašvaldība neuzņemas atbildību par tulkojuma precizitāti!