Šobrīd Daugavpilī

DRAUDZES AICINA PIETEIKTIES AKCIJAI “BAZNĪCU NAKTS 2021” Kultūras ziņas

402
DRAUDZES AICINA PIETEIKTIES AKCIJAI “BAZNĪCU NAKTS 2021”

29. maijā, norisināsies kristīgās kultūras akcija „Baznīcu nakts 2021”. Šogad draudzes tajā aicinātas iesaistīties ar baznīcu zvanu skaņām, dievkalpojumiem un tiešsaistē skatāmiem pasākumiem.

“Baznīcu nakts” rīkotāji aicina kristīgās draudzes iesaistīties akcijā, ļaujot iepazīt Latvijas sakrālo mantojumu dažādās Latvijas pilsētās atbilstoši noteiktajām epidemioloģiskajām prasībām, kā arī rodot iespēju atvērt dievnamus individuāliem apmeklējumiem arī pa dienu.

Šogad par notikuma vienojošo tēmu izraudzīti vārdi no Bībeles: “Es būšu ar tevi” (Jozuas grāmata 3:7). 29. maijā plkst. 18.00 Ogres Svētās Trīsvienības baptistu baznīcā notiks vienots ekumenisks dievkalpojums ar konfesiju pārstāvju piedalīšanos. Tas tiks translēts arī „Baznīcu nakts” Facebook kontā. Notiks kopīga baznīcu zvanu zvanīšana plkst. 12.00, 18.00 un 22.00, kas atbilst senajai baznīcas stundu lūgšanu tradīcijai – pusdienas, vakara un nakts lūgšanas laikam. Savukārt, plkst. 21.00 notiks vienošanās kopīgā Tēvreizes lūgšanā.

Draudzes aicinātas pieteikt savu dalību akcijā līdz 10. maijam, aizpildot tiešsaistes anketu: https://ej.uz/dalibaBN2021. Pasākuma rīkotāji plāno veidot apmeklējuma karti un programmu tiešsaistē, tāpēc tiek apzinātas draudzes, kas būtu gatavas atvērt baznīcas jau dienas laikā vai piedāvāt saturu vakaram pēc starpkonfesionālā dievkalpojuma. Apkopotā informācija tiks publicēta Baznīcu nakts mājaslapā www.baznicunakts.lv un Baznīcu nakts sociālajos tīklos Facebook, Twitter un Instagram.

Pasākuma organizētāji atgādina, ka, ievērojot valstī noteiktos epidemioloģiskās drošības noteikumus, baznīcās klātienē var notikt tikai dievkalpojumi. Koncerti un citi pasākumi, kas neietilpst konfesijas liturģiskajā kārtībā, drīkst notikt tikai video tiešraidē. Tajā pašā laikā dievnami drīkst būt atvērti cilvēku individuāliem apmeklējumiem, lūgšanām. Lai individuālo apmeklējumu skaits nebūtu pārāk liels vakara stundās, draudzes ir aicinātas savu dievnamu durvis sestdien, 29. maijā, apmeklētājiem atvērt jau no plkst. 12.00.

Kristīgās kultūras notikums “Baznīcu nakts” Latvijā norisināsies jau astoto reizi. Baznīcu nakti kopīgi rīko Latvijas kristīgo konfesiju draudzes.

 

 

Informāciju sagatavoja:

Daugavpils pilsētas domes

Sabiedrisko attiecību un mārketinga nodaļa