Dienas aprūpes centra klienti parāda savus talantus izstādē "Mana pilsēta" Kultūras ziņas

276
Dienas aprūpes centra klienti parāda savus talantus izstādē

17. jūnijā Vienības nama Krievu kultūras centrā Varšavas ielā 14 svinīgi atklāta Dienas aprūpes centra personām ar garīga rakstura traucējumiem klientu mākslas darbu izstāde "Mana pilsēta". Tā būs apskatāma līdz 11. jūlijam, ieeja ir bez maksas.

Ekspozīcijā skatāmi 14 labākie darbi, kas speciālista Igora Lisovska vadībā tapuši sociālās rehabilitācijas programmas "Mēs varam" ietvaros. Katrs darbs ir unikāls, tajos atspoguļots autoru personiskais redzējums un emocijas par dabu, savu dzimto pilsētu, tās ielām un ēkām. Šie mākslas darbi ir veltījums Daugavpils  749. dzimšanas dienai.

Kaut arī cilvēki ar garīga rakstura traucējumiem ir viena no vismazāk aizsargātajām sabiedrības grupām, šī izstāde parāda, ka viņi ir pilnvērtīgi sabiedrības locekļi, kuri spēj izteikt savas jūtas caur mākslu. Izstādes mērķis ir veicināt izpratni un integrāciju, parādot sabiedrībai viņu talantu un spēju radoši izpausties.

Atklājot izstādi, Daugavpils valstspilsētas pašvaldības domes deputāte, Sociālo jautājumu komitejas priekšsēdētāja Nataļja Kožanova sacīja: "Šī izstāde ir lielisks piemērs tam, kā cilvēki ar īpašām vajadzībām spēj ne tikai integrēties sabiedrībā, bet arī bagātināt to ar savu unikālo redzējumu un talantu. Mēs esam lepni būt par daļu no šīs skaistās iniciatīvas un turpināsim atbalstīt Dienas aprūpes centra klientu radošās izpausmes. Katrs no šiem darbiem atspoguļo ne tikai mākslinieka talantu, bet arī viņa spēju mīlēt un novērtēt mūsu dzimto pilsētu."

Izstādes atklāšanas pasākums noritēja sirsnīgā un draudzīgā gaisotnē, turpinoties ar citu ekspozīciju apskati un sarunām pie tējas tases. Dienas aprūpes centra personām ar garīga rakstura traucējumiem klienti un darbinieki, Sociālā dienesta vadība izsaka sirsnīgu pateicību Vienības nama Krievu kultūras centram un īpaši tā vadītājai Nataļjai Kožanovai par silto uzņemšanu un ilgstošu sadarbību, kas palīdz Dienesta klientiem justies novērtētiem un talantīgiem.

 

Informāciju sagatavoja:

Daugavpils valstspilsētas pašvaldības

Sabiedrisko attiecību nodaļa

Izmantojiet Google Translate, lai tulkotu vietni

Daugavpils valstspilsētas pašvaldība neuzņemas atbildību par tulkojuma precizitāti!