Daugavpils tiks pārstāvēta Nacionālās Skaļās lasīšanas sacensības Latgales novada starpfinālā Rēzeknē Kultūras ziņas

73
Daugavpils tiks pārstāvēta Nacionālās Skaļās lasīšanas sacensības Latgales novada starpfinālā Rēzeknē

5. septembrī plkst. 11.00 Rēzeknes Nacionālo biedrību kultūras namā (Atbrīvošanas aleja 97) notiks Latvijas Nacionālās bibliotēkas iniciētās lasītveicināšanas kampaņas “Nacionālā Skaļās lasīšanas sacensība” Latgales novada starpfināls, kur spēkiem mērosies 9 reģionālie uzvarētāji – 6. klašu skolēni – no visas Latgales.
Daugavpils pilsētu sacensībā pārstāvēs Daugavpils Vienības pamatskolas 6. klases skolniece Elizabete Mozumača. Viņa skaļi lasīs fragmentu no Gajas Gunas Ekles grāmatas “Brālis, kas nebija vajadzīgs.”

Latvijā “Nacionālā skaļās lasīšanas sacensība” notiek jau septīto gadu. Tās mērķis ir veicināt bērnu interesi par grāmatām un lasīšanu, sekmēt lasītprieku un iesaistīt bērnus kopīgās lasīšanas aktivitātēs. Skaļai lasīšanai dalībnieki izvēlas sev tīkamu grāmatas fragmentu un sagatavo trīs minūšu garu uzstāšanos, ko iesāk ar īsu ieskatu par grāmatas izvēli un sižeta izklāstu līdz tai vietai, no kuras sāks lasīt.

Uzstāšanos vērtē kompetenta žūrija pēc šādiem kritērijiem: prasme pastāstīt par grāmatas izvēli un sevi kā lasītāju, spēja emocionāli aizraut klausītājus, izvēlētā fragmenta oriģinalitāte, skaidra dikcija un dabiska intonācija.

Martā un aprīlī izglītības iestādes organizēja vietējās sacensības, savukārt maijā par Daugavpils pilsētas čempiona titulu cīnījās 10 skolu posma uzvarētāji. Reģionālā fināla uzvarētāja – Daugavpils pilsētas lasīšanas čempione Elizabete Mozumača turpinās sacensību Rēzeknē. Latgales novada starpfinālā ceļazīmi uz Valsts finālu, kas notiks 5. oktobrī Latvijas Nacionālajā bibliotēkā Rīgā, iegūs pirmo 3 vietu ieguvēji.

Turēsim īkšķus par Elizabeti!

Informāciju sagatavoja:
Latgales Centrālā bibliotēka
Tālr. 654 21750
E-pasts: dace.jakovele@lcb.lv

Izmantojiet Google Translate, lai tulkotu vietni

Daugavpils valstspilsētas pašvaldība neuzņemas atbildību par tulkojuma precizitāti!