Daugavpils teātris atklāj 2024./2025. gada sezonu Kultūras ziņas

96
Daugavpils teātris atklāj 2024./2025. gada sezonu

13. augustā Daugavpils teātra kolektīvs pulcējās ikgadējā sezonas atklāšanas kopsapulcē, lai apspriestu 2024./2025. gada sezonas plānus un iemūžinātu darba jauno cēlienu ar tradicionālo kolektīva kopbildi pie teātra.

Daugavpils teātrī šosezon: nemainīgas tradīcijas un negaidīti pārsteigumi, kaislības skandināvu gaumē, bet latgaļu mēlē, īru melnais humors jauna režisora redzējumā, kustību izrāde par cīņu ar savām vājībām, jautra detektīvmīkla visai ģimenei, kaķa “grēksūdze” aktrises Zandas Mankopas izpildījumā, un tas viss sezonas pirmajā pusē.

Šo sezonu Daugavpils teātris atklās 6. septembrī ar kustību izrādes “Nodzītus zirgus nošauj” pirmizrādi. Sižets ir balstīts uz amerikāņu rakstnieka Horasa Makoja romānu “Nodzītus zirgus arī nošauj, vai ne?” (They Shoot Horses, Don't They?), kura tapšanu iedvesmoja reāli notikumi Amerikā Lielās depresijas laikā, kad tika piedzīvots necilvēcīgu deju maratonu bums. Šī izrāde caur deju un kustību atspoguļos cilvēka cīņu ar savām vājībām un nepārvaramiem apstākļiem. Horeogrāfe un libreta autore ir Irina Bogeruka, izrādes mākslinieciskais vadītājs – Oļegs Šapošņikovs.

Septembra izskaņā gaidāma pirmizrāde jautram detektīvam bērniem no 6 gadu vecuma “Sarkanās mājas noslēpums”, kura pamatā ir Andras Manfeldes “Vai mamma mājās?”, kura 2024. gadā tika nominēta Latvijas Literatūras gada balvai kategorijā “Labākais literatūras autordarbs bērniem”. Izrādes režisore ir Liena Šmukste, dramatizējuma autore – Rūta Dišlere. Izrāde notiks 26. un 29. septembrī.

Sezonas sākumā gaidāmas arī viesizrādes Rīgā - jau iespējams iegādāties biļetes uz komēdiju “Garās brīvdienas”, kura notiks 17. septembrī Mihaila Čehova Rīgas Krievu teātrī. Tāpat septembrī teātris jau tradicionāli piedalīsies starptautiskā mākslu festivālā “Trans/mission Balticum”, kurš notiek Lietuvā, kaimiņvalsts skatītājiem šoreiz piedāvājot izrādi “Makbets”.

Savukārt oktobrī taps Nobela prēmijas laureāta literatūrā, norvēģu rakstnieka un dramaturga Juna Foses lugas “Nokon kjem til å kome” iestudējums latgaliski “Kaids nūteikti atīs” (“Kāds noteikti atnāks”) Oļega Šapošņikova režijā. Tas būs psiholoģisks trilleris par pakāpeniski pieaugošu spriedzi kāda pāra attiecībās. Iestudējums top ar Norvēģijas Karalistes vēstniecības Latvijā atbalstu.

Tāpat rudenī gaidāma pirmizrāde aktrises Zandas Mankopas monoizrādei, kura tiks iestudēta pēc Lenas Divani grāmatas “Septiņas dzīves un viena liela mīlestība. Kaķa memuāri” motīviem. Izrādes režisors ir Māris Korsiets.

Šosezon tiks pirmizrādīts aktiera Vadima Bogdanova pirmais režijas darbs profesionālajā teātrī – dramaturga Mārtina Makdonas ar melno humoru piesātinātā traģikomēdija “Vientulīgie rietumi”. Izrādē piedalās: Marģers Eglinskis, Miroslavs Blakunovs, Vladislavs Vasiļjevs un Kristina Tiško.

Neilgi pirms gadumijas skatītājiem tiks sarūpēts Jaungada koncerts, kas jau ir kļuvis par neatņemamu teātra tradīciju.

Biļetes uz izrādēm septembrī un oktobrī jau ir pārdošanā. Biļetes var iegādāties  Daugavpils teātra kasē (654 26520), „Biļešu paradīze” kasēs visā Latvijā un internetā www.bilesuparadize.lv.

 

Informāciju sagatavoja:

Janīna Ivanova

VSIA „Daugavpils teātris” sabiedrisko attiecību vadītāja

Mob. tālr. nr. 28445647

E-pasts: pr@daugavpilsteatris.lv

www.daugavpilsteatris.lv

Izmantojiet Google Translate, lai tulkotu vietni

Daugavpils valstspilsētas pašvaldība neuzņemas atbildību par tulkojuma precizitāti!