Šobrīd Daugavpilī

Daugavpils Sinfonietta atklāj tiešsaistes koncertu ciklu ar veltījumu dāmām Kultūras ziņas

443

Ir klāt marts, pavisam drīz pasauli atkal piepildīs pavasara krāsas un skaņas, kas liks atmosties no ziemas miega un ienesīs mūsu dzīvē jaunas dvesmas. Un šoreiz pavasaris ieskanēsies ne tikai ar putnu dziesmām: lai gan nedaudz neierastā formātā, tomēr patiesi sirsnīgi  to ieskandinās orķestris “Daugavpils Sinfonietta”, kas aizsāk tiešsaistes koncertu ciklu  VELTĪJUMS. Pirmais koncerts, kas izskanēs 6.martā plkst. 16.00 no Vienības nama koncertzāles, būs veltīts visām daiļā dzimuma pārstāvēm.

Pandēmijas laiks ietekmēja orķestra darbību: kādu brīdi mēģinājumu norise bija apgrūtināta, taču šobrīd ir atsākusies intensīvāka darbība. Mēģinājumi notiek saskaņā ar MK norādījumiem, ievērojot visas epidemioloģiskās prasības. Mūziķi izmanto visas iespējas, lai sanāktu kopā un turpinātu radoši darboties.

Pavasara veltījumā dāmām skanēs baroka un romantiskās mūzikas opusi, kā arī XX gadsimta populārās mūzikas melodijas. Henrijs Persels, Žoržs Bizē, Kreigs Armstrongs, Henrijs Mančīni, Mišels Legrāns, Karloss Gardels, Braeins Mejs, Astors Pjacolla.

Koncertu varēs noskatīties tiešsaistē 6.martā plkst. 16.00 Daugavpils Vienības nama  youtube kanālā  https://www.youtube.com/channel/UC2GTULddwhDQ5lVCsUaBKhA), kā arī pašvaldības vietnē www.daugavpils.lv. Tehnisku apsvērumu dēļ programma nebūs tik izvērsta kā parasti, taču talantīgo Daugavpils mūziķu māksla arī šoreiz noteikti aizkustinās klausītāju sirdis par spīti visam.

Koncertu ciklu iecerēts turpināt, ik mēnesi prezentējot arvien jaunus muzikālus pārsteigumus. Kamēr to prasīs situācija, tikšanās notiks virtuālā telpā, taču orķestra dalībnieki ar nepacietību gaida, kad varēs klātienē prezentēt klausītājiem savu sniegumu nu jau paplašinātā sastāvā.  Nākamais koncerts varētu notikt 1.aprīlī.

Orķestris „Daugavpils Sinfonietta” sūta pavasarīgus sveicienus visām dāmām Starptautiskajā sieviešu dienā un aicina svinēt dzīvi ar mūziku sirdī.

Sižetu sagatavoja Daugavpils pilsētas domes Sabiedrisko attiecību un mārketinga nodaļa.