Šobrīd Daugavpilī

Daugavpils pilsētas pašvaldība sāk gatavoties vēsturiskās rekonstrukcijas un rokmūzikas festivālam “Dinaburg 1812” Kultūras ziņas

1151
Daugavpils pilsētas pašvaldība sāk gatavoties vēsturiskās rekonstrukcijas un rokmūzikas festivālam “Dinaburg 1812”

Šī gada 17.-18. jūlijā Daugavpilī jau 6. reizi norisināsies starptautiskais vēsturiskās rekonstrukcijas un rokmūzikas festivāls „Dinaburg 1812”, kas veltīts 19. gs. pirmās puses notikumiem, kad brašais Dinaburgas cietokšņa garnizons atvairīja Napoleona armijas uzbrukumu 1812. gada jūlijā.

Šodien uz pirmo sapulci sanāca Daugavpils pašvaldības iestāžu un struktūrvienību pārstāvji, lai pārrunāta jūlijā gaidāmā festivāla “Dinaburg 1812” organizēšanas jautājumus.

Kā jau ierasts festivālā tiks aicināti piedalīties vēsturiskās rekonstrukcijas klubi no Latvijas un ārvalstīm, kā arī plānotas dažāda veida aktivitātes un priekšnesumi.

Festivāla ietvaros divu dienu garumā apmeklētāji varēs baudīt visdažādākos pasākumus, kas būs interesanti gan bērniem, gan pieaugušajiem. Darbosies atrakcijas bērniem, būs pieejamas kafejnīcas, amatnieku un  mājražotāju produkcijas, kā arī antikvāru priekšmetu tirdziņš, ko nodrošinās kolekcionāri. Interesenti varēs ielūkoties dažādu laikmetu kara un civilajā sadzīvē.

Plānots, ka festivāla ietvaros pirmo reizi tiks rīkots arī rokmūzikas festivāls, kas pulcēs vairākas slavenas Latvijas un ārvalstu rokgrupas. Kā arī pirmo reizi Daugavpils cietoksnī tiks izveidota telšu pilsētiņa priekš pasākuma apmeklētajiem no citām Latvijas malām un ārvalstu tūristiem.

Pasākumu organizē Daugavpils pilsētas pašvaldības tūrisma attīstības un informācijas aģentūra sadarbībā ar Daugavpils pilsētas domi.