Šobrīd Daugavpilī

Daugavpils Medicīnas koledžā atklāta jauna ekspozīcija „Mani Latvijas stāsti” Kultūras ziņas

838

Daugavpils Universitātes aģentūra „Daugavpils medicīnas koledža” Latvijas valsts simtgadē sarūpēja dāvanu visai pilsētai, atklājot pastāvīgo ekspozīciju, kas sniedz ieskatu Latvijas vēstures līkločos no neatkarības iegūšanas līdz mūsdienām un ļauj ne vien pieskarties vēsturei, bet arī izjust patiesu latviskuma garu. Ekspozīcijas nosaukums ir ļoti simbolisks un skaists  - „Mani Latvijas stāsti”. 

Laba tradīcija saglabāt mācību iestādes vēsturi Medicīnas koledžā pastāv jau sen.  Pirms diviem gadiem, svinot 70 gadu jubileju, tika izdota grāmata par koledžas vēsturi un atklāta vēstures ekspozīcija. Tā izrādījās ārkārtīgi interesanta apmeklētajiem un koledžas vadībai radās ideja paplašināt ekspozīciju, medicīnas stāstam pievienojot arī Latvijas stāstu. Radoša procesa rezultātā tapa mājīga ekspozīcija, kurā ir apkopoti tautas lietišķās mākslas priekšmeti no koledžas fondiem, privātajām kolekcijām un dāvinājumi.

Patiesi sirsnīgajā atklāšanas pasākumā, kurā dziedāja tautas dziesmas un demonstrēja darbībā gadsimtu vecās stelles, izskanēja daudz labā vēlējumu no pilsētas Domes, Daugavpils Universitātes un pašvaldības iestāžu pārstāvjiem. Savukārt koledžas vadība, daloties ar nākotnes plāniem, pastāstīja, ka ekspozīcijas izveide ir tikai pirmais solis daudzu ieceru īstenošanā. Tā būs pieejama un interesanta pilsētas iedzīvotājiem un viesiem. 

Interesentiem, kas vēlas apmeklēt ekspozīciju, tomēr būtu jāņem vērā, ka tas nav klasiskais muzejs, tāpēc apmeklējums iepriekš jāpiesaka pie koledžas administrācijas, kuras kontaktinformācija atrodama mājas lapā www.dmk.lv, un atsaucīgie mācību iestādes darbinieki labprāt izstāstīs jums Daugavpils medicīnas koledžas un Latvijas stāstu.

Sižetu sagatavoja Daugavpils pilsētas domes Sabiedrisko attiecību un mārketinga nodaļa.

Kopīgot šo videoklipu:
Ievietot video Jūsu vietnē (HTML – kods)
Videoklipa izmēri: