Šobrīd Daugavpilī

Daugavpils akordeonistu orķestris valsts svētkos ieguvis jaunu skanējumu Kultūras ziņas

1026

20. novembra vakarā Vienības nama koncertzālē izskanēja Daugavpils Akordeonistu orķestra (mākslinieciskā vadītāja Tatjana Saratova) un Latvijas Nacionālās operas un baleta teātra solistes Ilonas Bageles svētku koncerts “Skan Latvija novembrī”. Šis skaistais pasākums iezīmēja svarīga posma noslēgšanos kultūras sadarbības un attīstības starptautiskajā projektā, ko Daugavpils Latviešu kultūras centrs īsteno kopā ar kultūras centru “Vitebska” (Baltkrievija).

Projekts “Daugavpils un Vitebska: kultūras sadarbība un attīstība II” oficiāli uzsākts Daugavpils pilsētas svētkos jūnija sākumā. Nepilna pusgada laikā tā ietvaros notikusi ne vien starptautiskās pieredzes bagātināšana kultūras jomā, bet arī ievērojami uzlabojusies LKC materiāltehniskā bāze: lielajā zālē veikts kosmētiskais remonts, balkona pārejā nomainīts pirms 82 gadiem ieklātais parketa segums. Kafejnīcu izremontēja un aprīkoja ar jaunu skaņas un gaismas tehniku, izveidojot jaunu kultūras telpu – „Akordeonistu krodziņu”. Tas vēris durvis oktobrī.

Viens no svarīgākajiem projekta posmiem bija jaunu mūzikas instrumentu un skatuves tērpu iegāde Daugavpils Akordeonistu orķestrim. Šis augsti profesionālais kolektīvs jau 60 gadus priecē klausītājus un ar godu nes Daugavpils vārdu pasaulē, muzicējot  koncertzālēs Latvijā, Dānijā, Čehijā, Polijā, Baltkrievijā, Lietuvā, Igaunijā, Krievijā, Vācijā, Itālijā un Somijā. Koncertā “Skan Latvija novembrī” kolektīvs pirmoreiz kāpa uz skatuves jaunajos tērpos un ar jauno aprīkojumu. Skatuves mākslinieki atzīst, ka ar jauniem instrumentiem koncerta laikā izskanējušie Latvijas komponistu skaņdarbi, teātra mūzika, populāras melodijas un dziesmas ieguva pavisam citu skanējumu.

Atzinīgi novērtēja pozitīvās pārmaiņas arī Latvijas Nacionālās operas un baleta teātra dīva Ilona Bagele.

Akordeona mūzikas un Latvijas svētki turpināsies līdz pat mēneša beigām, kad orķestris dosies uz Vitebsku.

Sižetu sagatavoja Daugavpils pilsētas domes Sabiedrisko attiecību un mārketinga nodaļa.

Kopīgot šo videoklipu:
Ievietot video Jūsu vietnē (HTML – kods)
Videoklipa izmēri: