Daugavpils aicina baudīt ziemas priekus Kultūras ziņas

569
Daugavpils aicina baudīt ziemas priekus

Daugavpils gatavojas Ziemassvētkiem un Jaunajam gadam. Pilsēta ietērpjas svētku rotā, lai jau šo sestdien, 2. decembrī, iededzot pirmo sveci pilsētas Adventes vainagā un ļaujot iemirdzēties lielajai svētku eglei, sāktos Ziemassvētku gaidīšanas laiks. Savukārt pašvaldības kultūras iestādes un tūrisma objekti sagatavojuši plašu pasākumu un aktivitāšu klāstu un aicina baudīt ziemas priekus Daugavpilī.

Adventes priekšvakarā, 2. decembrī, Daugavpilī sāksies Ziemassvētku gaidīšanas laiks. Jau no paša rīta pilsētas iedzīvotājiem un viesiem būs iespēja piedalīties radošās meistarklasēs un baudīt koncertus. Sestdienas pievakarē, plkst. 15.30, skvērā pie Sv, Pētera Ķēdēs Romas katoļu baznīcas notiks svētbrīdis, kad lielajā pilsētas Adventes vainagā iedegsim pirmo sveci. Savukārt vēlāk, plkst. 16.30 Vienības laukumā baudīsim muzikāli teātrālu uzvedumu "Pūķīte un eglīte", bet plkst. 17.00 visā krāšņumā iemirdzēsies galvenā svētku egle.

Pārsteigumiem pilna būs pirmā Adventes svētdiena Daugavpils cietoksnī, jo Daugavpils Tehnikas un industriālā dizaina centra "Inženieru arsenāls" pagalmā tiks atklāta Ziemassvētku vecīša rezidence. Ziemassvētku vecīša rezidences atklāšanas pasākumā 3. decembrī apmeklētājus sagaida svētku programma: meistarklases bērniem, koncerts ar pašmāju kolektīvu uzstāšanos, pasaku lasījumi kopā ar rūķi, rotaļas, gardi ēdieni un silti dzērieni no vietējiem uzņēmumiem un, protams, pasākuma kulminācija - svētku egles iedegšana. Ziemassvētku vecīša rezidencē bērni varēs Vecītim ausī iečukstēt savas viskarstākās vēlēšanās un uzrakstīt vēstuli, kuru atstāt Ziemassvētku vecīša pastā. Ziemassvētku vecīša rezidence darbosies līdz pat 8. janvārim un būs atvērta katru dienu no plkst. 10.00 līdz 21.00. 

Ziemassvētku un Jaungada laiks no decembra sākuma līdz pat janvāra izskaņai Daugavpilī būs piepildīts ar dažādiem pasākumiem un aktivitātēm - koncertiem, radošajām darbnīcām un meistarklasēm, tematiskām ekskursijām, iestudējumiem, tirdziņiem, izstādēm un daudzām citām dažādām aktivitātēm.

ZIEMASSVĒTKU PASĀKUMU PROGRAMMA

 

Informāciju sagatavoja:
Daugavpils valstspilsētas pašvaldības
Sabiedrisko attiecību nodaļa

Izmantojiet Google Translate, lai tulkotu vietni

Daugavpils valstspilsētas pašvaldība neuzņemas atbildību par tulkojuma precizitāti!