Daugavpilī viesosies rakstniece Žanete Lazdovska Kultūras ziņas

267
Daugavpilī viesosies rakstniece Žanete Lazdovska

24. maijā plkst. 12.30 Latgales Centrālās bibliotēkas Ģimenes digitālo aktivitāšu centrā (Rīgas ielā 22a, 1. stāvā) viesosies rakstniece Žanete Lazdovska ar grāmatu “Meitene zilā kleitiņā”.

Žanete Lazdovska ikdienā strādā jurisprudences sfērā, savukārt mājās, vērojot savu bērnu intereses, viņa bieži vien sastopas ar to, cik ļoti pusaudžus saista mistiski atgadījumi un atjautības uzdevumi. Arī rakstnieci pašu aizrauj mīklas un prāta mežģi, tādējādi ir radusies interese rakstīt aizraujošu, piedzīvojumiem bagātu un detektīvelementus saturošu literatūru pusaudžiem.

Ž. Lazdovska latviešu literatūrā sevi ir pieteikusi 2022. gadā ar debijas darbu bērniem detektīvromāna žanrā “Neatskaties”, kurš ir ticis iekļauts lasītveicināšanas programmā “Bērnu, jauniešu un vecāku žūrija 2022”. Tas ir stāsts par patiesu draudzību, bīstamiem atklājumiem un nervus kutinošām dēkām.

“Meitene zilā kleitiņā” (2023) ir rakstnieces otrā grāmata. Šis stāsts, lai gan priecīgs un pozitīvs, vēsta par noslēpumaino un biedējošo un to, kā viss ir pārvarams. Kādā pavisam parastā vakarā trīspadsmitgadīgā Beatrise kaimiņu mājas logā ierauga meiteni zilā kleitiņā. Viņas iepazīstas un kļūst par nešķiramām draudzenēm, tomēr šī draudzība ir neparasta – tā saistās ar kādu baisu atgadījumu. Lai noskaidrotu patiesību, meitenēm jāpārvar bailes un jādodas bīstamā piedzīvojumā. Soli pa solim abas tuvojas noslēpumam, kuru viņām nebija paredzēts uzzināt. Grāmata ir iekļauta lasītveicināšanas programmā “Bērnu, jauniešu un vecāku žūrija 2024” kategorijā jauniešu žūrija.

Autore atzīst: “Bērnībā mani vienmēr saistīja mistiskais un neizskaidrojamais. Man patika baidīties no milzīga, veca, ragaina ozola, kas piederot raganām, vai brīža, kad lielais pulkstenis viesistabā sit pusnakti. Un nekas jau nav mainījies, bērnus tas joprojām saista!”

Žanetes Lazdovskas romāns “Meitene zilā kleitiņā” ir pieejams Latgales Centrālajā bibliotēkā un filiālēs.

Pasākumā tiks filmēts/ fotografēts.

Projekts “Ieklausies. Izlasi. Iedvesmojies” tiek īstenots ar Valsts Kultūrkapitāla fonda finansiālu atbalstu.

Informāciju sagatavoja:
Latgales Centrālā bibliotēka
654 76345
www.lcb.lv
www.facebook.com/lcb.lv

Izmantojiet Google Translate, lai tulkotu vietni

Daugavpils valstspilsētas pašvaldība neuzņemas atbildību par tulkojuma precizitāti!