Daugavpilī viesojas latgaliešu komiksu grāmatas autore Laura Melne Kultūras ziņas

574
Daugavpilī viesojas latgaliešu komiksu grāmatas autore Laura Melne

Dzejas dienu ietvaros, 14. septembrī, plkst. 12.30 Latgales Centrālās bibliotēkas Ģimenes digitālo aktivitāšu centrā (Rīgas ielā 22a) notiks tikšanās ar komiksu grāmatas “Sunāns breiveibā” latgaliešu rakstu valodā autori, vēsturnieci un žurnālisti Lauru Melni.
Pasākuma gaitā interesenti varēs iesaistīties sarunās par iespējām darboties literatūras un žurnālistikas jomā, kā arī latgaliskās kultūrtelpas norisēs.

Laura Melne ir absolvējusi Latvijas Universitātes Vēstures un filozofijas fakultāti, iegūstot maģistra grādu vēsturē, strādā latgaliešu kultūras ziņu portālā “Lakuga.lv”, kā ārštata autore – žurnālos “A12”, “I’m perfect”, portālos ReTv.lv un Kroders.lv, ir korektore un literārā redaktore citu autoru darbiem. Latvijas Radio latgaliskā raidījuma “Kolnasāta” rubrikā “Gruomotplaukts” ir dzirdami viņas sagatavotie sižeti par latgaliešu autoriem un literatūru.

Šogad autore saņēma balvu “Jaunaudze” par debiju bērnu literatūrā ar komiksu grāmatu “Sunāns breiveibā”. Izvēli par labu latgaliskajam tekstam Laurai ir izdarījusi, jo tā ir viņas dzimtā valoda. Autore ikdienā domā un lielākoties arī raksta latgaliski. Komiksu grāmata tapusi sadarbībā ar mākslinieci Viviannu Mariu Staņislavsku un redaktori Janu Egli. Tas ir sirsnīgs stāsts, kurā vēstīts par prasmi pielāgoties pārmaiņām, uzticības iegūšanu un jaunām draudzībām, par drosmīgu rīcību dažādās situācijās.

Tikšanās tiek rīkota Valsts kultūrkapitāla fonda atbalstā projekta “Tiekamies bibliotēkā! Bērnu rakstnieki Daugavpilī” 4. kārtā.

Pasākuma gaitā tiks filmēts/fotografēts.

Informāciju sagatavoja:
projekta vadītāja,
Latgales Centrālās bibliotēkas filiāles
Bērnu bibliotēkas “Zīlīte”
vadītāja Dace Jakovele

654 21750
dace.jakovele@lcb.lv
facebook.com/lcb.Bernu.biblioteka

Izmantojiet Google Translate, lai tulkotu vietni

Daugavpils valstspilsētas pašvaldība neuzņemas atbildību par tulkojuma precizitāti!