Daugavpilī uzstāsies kvartets „Starp zemēm” Kultūras ziņas

47
Daugavpilī uzstāsies kvartets „Starp zemēm”

Šī gada 10. oktobrī plkst. 18.00 Vienības nama koncertzālē (Rīgas ielā 22a) XIII Mūzikas un mākslas festivāla Daugavpils ReStArt 2024 ietvaros uzstāsies Žakī MOLĀRA un Fransuā KORNELŪ kvartets „ENTRE LES TERRES”(„STARP ZEMĒM”).

Pēc vijolnieka Žakī Molāra un saksofonista Fransuā Kornelū iniciatīvas izveidotais akustiskais kvartets „ENTRE LES TERRES” kopj unikālu valodu tradicionālās mūzikas, džeza, kamermūzikas un improvizācijas krustcelēs. Mūzikā, kuru izpilda kolektīvs saklausāmas Bretaņas, Balkānu, Āfrikas un Indijas mūzikas atbalsis.

Kolektīva sastāvs:
Žakī Molārs / Jacky Molard (vijole, oriģinālkompozīcijas)
Fransuā Kornelū / Francois Corneloup (baritona saksofons, orģinālkompozīcijas)
Katrīna Delonē / Catherine Delaunay (klarnete)
Vensāns Kurtuā / Vincent Courtois (čells)

Žakī Molārs, vijolnieks un komponists, apliecina sevi kā vienu no cienījamākajiem Bretaņas reģiona mūziķiem, kurš nenogurstoši kopj ķeltu mūzikas tradīcijas. Fransuā Kornelū, savukārt, savā vairāk nekā četrdesmit gadu ilgajā karjerā ir izstrādājis unikālu baritona saksofona skanējumu džeza un dažādu stila improvizētās mūzikas jomās. Abi mūziķi šajā kvartetā ir aicinājuši pievienoties Katrīnu Delonē, klarnetes spēles virtuozi, kas izpilda no kamermūzikas līdz pat laikmetīgās mūzikas repertuāram, ieskaitot muzikālo improvizāciju žanru, un Vensānu Kurtuā, kas pazīstams kā čellists-pētnieks, kuru saista Eiropas mūzikas tradīcijas.

Biļetes: Vienības nama koncertzāles kasē (darbdienās plkst. 16.30 - 18.30) un "Biļešu paradīzes" kasēs. Cena 6.00 EUR

Koncertu piedāvā Francijas institūts Latvijā ar Adami, Spedidam un AJC atbalstu. Tūres menedžments: Vapaat äänet (Helsinki)

Festivālu rīko Daugavpils valstspilsētas pašvaldības iestādes “Vienības nams” Latviešu un latgaliešu kultūras centrs, atbalsta Daugavpils valstspilsētas pašvaldība.
Informējam, ka festivāla pasākumi tiek fotografēti un filmēti publicitātes un vēsturiskajām vajadzībām.

Papildu informācija:
DVPI “Vienības nams”
Latviešu un latgaliešu kultūras centrs
t.: +371 654 27752
www.vienibasnams.lv
www.vnfestivals.lv

Izmantojiet Google Translate, lai tulkotu vietni

Daugavpils valstspilsētas pašvaldība neuzņemas atbildību par tulkojuma precizitāti!