Daugavpilī sākas Rotko veltīts glezniecības simpozijs Kultūras ziņas

50
Daugavpilī sākas Rotko veltīts glezniecības simpozijs

No 16. līdz 27. septembrim Rotko muzejā Daugavpilī jau divdesmito reizi notiek glezniecības simpozijs “Mark Rothko 2024”, piedaloties māksliniekiem no Polijas, Vācijas, Lietuvas, Latvijas, Indijas un ASV

Septembrī, atzīmējot Marka Rotko dzimšanas dienu, pasaulslavenā mākslinieka dzimtajā Daugavpilī jau divdesmito reizi norisinās starptautisks glezniecības simpozijs, pulcējot māksliniekus no dažādām valstīm un kontinentiem un nodrošinot bagātīgas iespējas radošai sinerģijai un rosīgam starpkultūru dialogam.

Simpozijā “Mark Rothko 2024” piedalās Džeja Elisona Moskarjello (Jaye Alison Moscariello, ASV), Tomašs Kopčevičs (Tomasz Kopcewicz, Polija), Joanna Mankeviča (Joanna Mankiewicz, Polija), Jākovs Blumas (Jaakov Blumas, Vācija), Pradžvals Čoudhuri (Prajjwal Choudhury, Indija), Irena Paskali (Maķedonija/Vācija), Kristina Mažeikaite (Lietuva), Vitalija Petraitīte (Vitalija Petraitytė, Lietuva) un Žanna Vērdiņa (Latvija).

Pasākumam sākotnēji bija plenēra formāts, taču gadu gaitā tas transformējās par divas nedēļas garu simpoziju ar izvērstu un izglītojošu programmu māksliniekiem un plašākai publikai. 20. septembrī plkst. 15.00 Rotko muzejā ikviens varēs iepazīties ar māksliniekiem simpozija dalībnieku publiskajās prezentācijās. Savukārt 24. septembrī plkst. 15.00 interesenti ir aicināti uz mākslinieces Irenas Paskali videoprezentāciju un atvērto lekciju. Simpozijs noslēgsies 27. septembrī plkst. 16.00 Rotko muzejā ar tajā jaunradīto darbu izstādes atklāšanu.

Ieeja prezentācijās un izstādes atklāšanā – bez maksas.

Izmantojiet Google Translate, lai tulkotu vietni

Daugavpils valstspilsētas pašvaldība neuzņemas atbildību par tulkojuma precizitāti!