Daugavpilī notiks Slāvu kultūras dienas 2024 Kultūras ziņas

350
Daugavpilī notiks Slāvu kultūras dienas 2024

No 24. līdz 31. maijam Daugavpilī norisināsies ikgadējās Slāvu kultūras dienas, kuru mērķis ir starpkultūru dialoga veicināšana un slāvu kultūras mantojuma saglabāšana.

Slāvu kultūras dienu ietvaros tiek piedāvāta plaša un daudzveidīga pasākumu programma, kas iekļauj gan izstāžu atklāšanu, gan dažādus koncertus un radošos vakarus. Šī gada pasākumu klāstā ir iekļauti arī divi nozīmīgu jubileju pasākumi: 20. dzimšanas dienu svinēs Ukraiņu kultūras centra folkloras kopa „Mrija” un 25 gadus – Baltkrievu kultūras centrs.

Kā ierasts, Slāvu kultūras dienas ik gadu tiek uzsāktas 24. maijā. Šis datums ir Svēto brāļu Kirila un Metodija, kas tiek cildināti kā slāvu tautu apustuļi un kurus pareizticīgā baznīca godina kā „slāvu apgaismotājus”, slāvu alfabēta (kirilicas) un valodas izveidotājus, piemiņas diena. Tāpēc ļoti zīmīgi, ka pasākumu ciklu šajā datumā plkst. 14.00 Slāvu kultūras dienu rīkotāji aizsāk ar grāmatu izstādes „Ābece” atklāšanu Vienības nama Krievu kultūras centrā (Varšavas iela 14).

Ar visu Slāvu kultūras dienu Daugavpilī 2024 programmu var iepazīties šeit.

Slāvu kultūras dienu Daugavpilī 2024 organizatori aicina: „Daugavpilī notiekošās tradicionālās Slāvu kultūras dienas vienmēr ir bagātas ar krāšņiem un atmiņā paliekošiem notikumiem. Tās ir īpašas ar pasākumu daudzveidību, ko piedāvā mūsu slāvu kultūras biedrības un organizācijas (ukraiņi, baltkrievi un krievi). Arī šis gads nav izņēmums, tāpēc aicinām no 24. līdz 31. maijam uz Slāvu kultūras svētkiem.”

Pasākumu rīko Daugavpils valstspilsētas pašvaldības iestādes „Vienības nams” struktūrvienības: Krievu kultūras centrs, Baltkrievu kultūras centrs un Ukraiņu kultūras centrs.
Informējam, ka pasākuma laikā notiks fotografēšana un filmēšana vēsturiskajām un publicitātes vajadzībām.

Papildu informācija:
Vienības nama Krievu kultūras centrs
Gaļina Ivanova
t.: +371 20010284, +371 65413792,
e-pasts: krievunams@daugavpils.lv

Foto no pasākumu arhīva

Izmantojiet Google Translate, lai tulkotu vietni

Daugavpils valstspilsētas pašvaldība neuzņemas atbildību par tulkojuma precizitāti!