Šobrīd Daugavpilī

Notika kvests "LAIKA MAŠĪNA" Kultūras ziņas

743
Notika kvests

Sestdien, 29. maijā, Daugavpilī notika kvests "LAIKA MAŠĪNA": stacija "Poļu Dinaburga", kuru sagatavojis Daugavpils Poļu kultūras centrs. Kvesta laikā visiem dalībniekiem bija iespēja iepazīt labāk dzimtās pilsētas vēsturi, kas dažādos laika posmos bija cieši saistīta ar poļiem, kā arī jautri un interesanti pavadīt laiku savas ģimenes lokā.
Uz intelektuālo izklaidi šoreiz tika aicinātas ģimenes ar bērniem. Kopumā pasākumā piedalījās 23 cilvēki. Katra komanda saņēma no organizatoriem kasti ar visu nepieciešamo, lai izpildītu uzdevumus. Tajā tika salikti: pildspalva, melns flomāsters, šķiltavas, svece, divas puķes un lapas ar uzdevumiem. 
Spēle ar mīklām, apslēptām parolēm un sarežģītiem uzdevumiem tika veidota tā, lai interesanti būtu gan lieliem, gan maziem atklājējiem. Dalībnieki ar aizrautību meklēja vietu, kas bija redzama vecajā bildē, šifra ciparus, Polijas konsulāta ēku, Daugavpils poļu nosaukumu uz S. Batorija pieminekļa utt. Spēles laikā dalībniekiem bija iespēja satikt grāfa Leona Plātera māsu Ludviku, slaveno komponistu Mihailu Oginski un kāda poļu leģionāra spoku. 
Visātrākās bija komandas "Bitītes"(Lavrinoviču ģimene), "Patrīcija & Ko" (Alhimoviču ģimene) un "Joda" (Fjodorovu ģimene). Viskuplākās komandas bija no Sociālo pakalpojumu centra bērniem un jauniešiem "Priedīte". "Priedīte 1" un "Priedīte 2", kā arī komanda "Ceriņi" (Jonānu ģimene) ļoti precīzi izpildīja visus uzdevumus. Katra komanda saņēma dāvanas un diplomus no Poļu kultūras centra. 
Daugavpils poļu kultūras centrs sirsnīgi pateicas par atbalstu Daugavpils cietokšņa pārvaldniekam J. Ostrovskim, kā arī Sociālo pakalpojumu centra "Priedīte" direktorei Ļudmilai Smakovai, centra audzinātājām un bērniem.