Daugavpilī būs jauns festivāls – izsludināta pieteikšanās Kultūras ziņas

183
Daugavpilī būs jauns festivāls – izsludināta pieteikšanās

Šī gada 17. – 19. oktobrī Daugavpilī pirmo reizi norisināsies Paula Krūmiņa Starptautiskais orķestru festivāls, kuram dalībnieki aicināti pieteikties līdz 16. septembrim.

Festivāla mērķis ir saglabāt un attīstīt orķestru muzicēšanas tradīcijas Daugavpilī, veicināt starptautisku sadarbību ar orķestriem ārzemēs un godināt Latvijas diriģenta un vijolnieka, pirmā Latgales simfoniskā orķestra dibinātāja un vadītāja, kurš strādāja Daugavpilī, Paula Krūmiņa vārdu. Dalībai festivālā aicināti pieteikties visu veidu orķestri – pūtēju orķestri, stīgu orķestri, kamerorķestri, simfoniskie orķestri, akordeonistu orķestri, tautas mūzikas instrumentu orķestri u. c.

FESTIVĀLA NOLIKUMS

Pauls Krūmiņs - vijolnieks, diriģents, pedagogs, sabiedriskais darbinieks. Dzimis 1892. gada 5. augustā. Mācījās vijoles spēli Berlīnes Mūzikas akadēmijā un uzsāka kamermūziķa gaitas, koncertējot Vācijā, Austroungārijā un Dānijā. No 1923. gada viņš strādāja Daugavpilī Latgales tautas konservatorijā un 1928. gada kļuva par tās direktoru. Izveidoja pirmo Daugavpils simfonisko orķestri. Kā aktīvs diriģents P.Krūmiņš bija neaizstājams vasaras sezonās, kad  Daugavpils kūrortā ”Mežciems” tika organizēti brīvdabas koncerti. P.Krūmiņš miris 1965. gada 24.jūlijā un apglabāts Rīgas I Meža kapos (avots: https://www.visitdaugavpils.lv/personibas/pauls-krumins/).

Festivālu rīko Daugavpils valstspilsētas pašvaldības iestādes „Vienības nams” Latviešu un latgaliešu kultūras centrs. Festivāla mākslinieciskais vadītājs Jevgeņijs Ustinskovs.

Papildu informācija:
DVPI “Vienības nams”
Latviešu un latgaliešu kultūras centrs
t.: +371 65423601, +371 220613225
www.vienibasnams.lv

Izmantojiet Google Translate, lai tulkotu vietni

Daugavpils valstspilsētas pašvaldība neuzņemas atbildību par tulkojuma precizitāti!