Daugavpili augustā pieskandinās festivāls “Muzikālais augusts” Kultūras ziņas

73
Daugavpili augustā pieskandinās festivāls “Muzikālais augusts”

 

No 1. līdz 29. augustam jau 12. reizi Daugavpilī norisināsies festivāls “Muzikālais augusts Daugavpilī”, kas ir kļuvis par neatņemamu un pieprasītu Daugavpils kultūras dzīves sastāvdaļu.

Piecās ceturtdienās Andreja Pumpura skvērā un Vienības nama koncertzālē (Rīgas ielā 22a) būs iespēja apmeklēt septiņus dažādus pasākumus: koncertus, kuros izskanēs no renesanses laikmeta līdz pat mūsdienu komponistu radītajai mūzikai, latviešu tautas mūzika un džeza improvizācijas, savukārt izrādē – “kvarķirņikā” (neliels mājas koncerts vai pasākums), ko uz Daugavpili atvedīs Mihaila Čehova Rīgas Krievu teātris, būs iespēja tikties ar dzejnieka Roberta Roždestvenska daiļradi.

Festivāls “Muzikālais augusts Daugavpilī 2024” savu skanējumu uzsāks 1. augustā ar diviem pasākumiem A. Pumpura skvērā. Plkst. 18.00 koncertu sēriju ar populāru džeza klasiku, pasaules hītiem un latviešu komponistu mūziku atklās Laura Amantova vadītais Rēzeknes bigbends un plkst. 19.30, džeza improvizācijās radot mūziku vakara noskaņojumam, skatītājus priecēs pašmāju kolektīvs – Vienības nama Latviešu un latgaliešu kultūras centra profesionālais pūtēju orķestris “Daugava” (mākslinieciskais vadītājs Jevgeņijs Ustinskovs, galvenais diriģents Arnolds Grīnberts).

Otrajā augusta ceturtdienā, 8. datumā, plkst. 18.00 A. Pumpura skvērā savu programmu ar “muzikālo brīzi no Ventspils jūras šalkām” festivāla apmeklētājiem dāvās Ventspils bigbends Renāra Lāča vadībā. Bet plkst. 19.30 jaudīgo bungu un dūdu skanējumu atklās grupa “Auļi”. Grupas koncertu papildinās arī Ernesta Medeņa varenā balss.

a15. augustā plkst. 19.00 A. Pumpura skvēra skatuve tiks uzticēta Vienības nama Latviešu un latgaliešu kultūras centra orķestrim “Daugavpils Sinfonietta”, kas kopā ar Viktoriju Majori (soprāns) un Juriju Savkinu (vijole) izpildīs Rietumeiropas komponistu garīgo un laicīgo mūziku, ko radījuši tādi komponisti, kā Dž. Kačini, A. Vivaldi, V. A. Mocarts, S. Franks, V. Di Čiara, L. Einaudi u.c.  Koncerta diriģenti – Jevgeņijs Ustinskovs un Renāts Cvečkovskis.

Festivāla “Muzikālais augusts Daugavpilī 2024” noslēdzošajās ceturtdienās, 22. un 29. augustā, Vienības nama koncertzālē (Rīgas ielā 22a) skatītājiem būs iespēja baudīt dzeju un klaviermūziku: 22. datumā plkst. 18.00 notiks izrāde – “kvarķirņiks” ar Mihaila Čehova Rīgas Krievu teātra aktieri Ņikitu Osipovu un pianistu Anatoliju Livču, bet 29. datumā plkst. 18.00 uzstāsies izcilais pianists Vestards Šimkus. Biļetes uz abiem pasākumiem pieejamas Vienības nama koncertzāles un “Biļešu paradīze” kasēs. Uz pasākumiem A. Pumpura skvērā ieeja ir bez maksas.

Visa “Muzikālā augusta Daugavpilī 2024” programma atrodama www.vnfestivals.lv, www.vienibasnams.lv un www.daugavpils.lv 

Festivālu “Muzikālais augusts Daugavpilī 2024” rīko Daugavpils valstspilsētas pašvaldības iestādes “Vienības nams” Latviešu un latgaliešu kultūras centrs, atbalsta Daugavpils valstspilsētas pašvaldība.

Informējam, ka festivāla pasākumi tiek fotografēti un filmēti publicitātes un vēsturiskajām vajadzībām.

Papildu informācija:
DVPI “Vienības nams”
Latviešu un latgaliešu kultūras centrs
t.: +371 654 27752
www.vienibasnams.lv

Izmantojiet Google Translate, lai tulkotu vietni

Daugavpils valstspilsētas pašvaldība neuzņemas atbildību par tulkojuma precizitāti!