Šobrīd Daugavpilī

Bibliotēku nedēļa Daugavpils publiskajās bibliotēkās Kultūras ziņas

737
Bibliotēku nedēļa Daugavpils publiskajās bibliotēkās

No 18. līdz 22. aprīlim Latvijas publiskajās bibliotēkās ar vadmotīvu “Svinam kopā! LBB 100” norisināsies ikgadējā Bibliotēku nedēļa. Tās laikā bibliotēkas ir aicinātas rīkot Latvijas Bibliotekāru biedrībai (LBB) veltītas aktivitātes, kas pievērsīs uzmanību biedrības nozīmei Latvijas bibliotekāru dzīvē un bibliotēku nozarei.

Latgales Centrālā bibliotēka un tās filiāles visas nedēļas garumā piedāvās virkni saistošu pasākumu, kas iepazīstinās ar bibliotēkas darbu, tādējādi demonstrējot bibliotēku lomu kopienas dzīvē un nozīmi sabiedrībā. Sīkākas ziņas par Bibliotēku nedēļas norisēm Daugavpils publiskajās bibliotēkās pasākumu programmā.

Bibliotekārā nedēļa sāksies 18. aprīlī, kad LCB bibliotekāri piedalīsies tiešsaistes pieredzes apmaiņas seminārā par bibliotēku darbu pilsētu apkaimēs, kuru organizē Liepājas pilsētas Centrālā zinātniskā bibliotēka.

19. aprīlī plkst. 16.00 LCB Ģimenes digitālo aktivitāšu centrā (Rīgas ielā 22a) notiks tikšanās ar žurnāla “A12” veidotājiem. Žurnāla saturu veido pozitīva informācijas telpa un stāsti par notikumiem un cilvēkiem par un ap Latgali. Pasākumu dalībnieku skaits ir ierobežots, nepieciešama iepriekšēja pieteikšanās, zvanot pa tālruni 65476341 vai rakstot uz e-pastu anna.pakere@lcb.lv.

20. aprīlī plkst. 13.30 Latgales Centrālā bibliotēkā (Rīgas ielā 22a) noritēs tikšanās ar rakstnieci Rolandu Bulu,kas tiks aizvadīta Valsts Kultūrkapitāla fonda atbalstītā projekta “Dialogs. Rakstnieki Daugavpilī” ietvaros. Literārās tikšanās laikā būs iespēja doties sajūtu ceļojumā un pārrunāt autores daiļdarbos lasīto, dzirdēto, redzēto.

21. aprīlī plkst. 15.00 LCB Ģimenes digitālo aktivitāšu centrā (Rīgas ielā 22a) notiks paneļdiskusija “Vai viegli būt bibliotekāram?”. Diskusijas laikā tiks veidota saruna, kurā katram dalībniekam būs iespēja sniegt savu viedokli un papildināt vai izteikties pretrunā ar kolēģiem par tēmas aspektiem.

Pasākumu dalībnieku skaits ir ierobežots, nepieciešama iepriekšēja pieteikšanās, zvanot pa tālruni 65426422 vai rakstot uz e-pastu jelena.dusjaviciene@lcb.lv.

Īpašu piedāvājumu Bibliotēku nedēļai ir sagatavojušas arī LCB filiāles. Dažāda vecuma interesentus pulcēs tikšanās ar Daugavpils dzejniekiem, atmiņu vakari, tematiskie pasākumi un radošās darbnīcas, kas popularizēs bibliotēkas pakalpojumus, aicinās izstaigāt bibliotēkas vēstures līkločus un atklāt nākotnes perspektīvas.

Gaidām visus interesentus Bibliotēku nedēļas pasākumos. Pasākumu norisei varēs sekot LCB Facebook kontā.

Bibliotēku nedēļas pasākumu publicitātes vajadzībām LCB un filiālēs to laikā var tikt veikta filmēšana un fotografēšana.

 

Informāciju sagatavoja:
Latgales Centrālās bibliotēkas
sabiedrisko attiecību vadītāja
Kristīne Kokina
654 76345
kristine.kokina@lcb.lv
www.facebook.com/lcb.lv