Šobrīd Daugavpilī

Bibliotēka aicina piedalīties bērnu zīmējumu konkursā “Pepija iedvesmo” Kultūras ziņas

924

Jau kopš septembra Latgales Centrālās bibliotēkas Ģimenes digitālo aktivitāšu centrā ir pieejama interaktīva izstāde “Sveicam Pepiju!”, kas veidota par godu zviedru rakstnieces Astridas Lindgrēnes literārā tēla Pepijas Garzeķes 75 gadu jubilejai. Lai rosinātu bērnus iepazīt Pepiju un viņas piedzīvojumus, bibliotēka izsludina bērnu zīmējumu konkursu “Pepija iedvesmo”. Konkursā aicināti piedalīties Daugavpils pilsētas un novada vispārizglītojošo skolu 4.-8. klašu skolēni.

Bērnu zīmējumu konkurss norisināsies no 16. oktobra līdz 8. novembrim. Šajā laikā skolēni ir aicināti pēc savas izvēles izveidot ilustrāciju vienam no trim zviedru rakstnieces stāstiem:

“Pepija spēlē “sunīšus” ar policistiem”;
“Pepija svin dzimšanas dienu”;
“Pepija tiek ielūgta uz kafiju”.

Zīmējumā ir jāattēlo izvēlētā stāsta sižets, iekļaujot Pepiju un vēl vismaz 2 tēlus no šī stāsta un izceļot kādu no Pepijai piemītošajām īpašībām. Katrs dalībnieks konkursam var iesniegt tikai vienu darbu. Zīmējums kopā ar dalībnieka anketu ir jāiesniedz elektroniski, nosūtot tos uz e-pasta adresi jana.konopecka@lcb.lv ar norādi Konkursam “Pepija iedvesmo”. Katrs no trijiem konkursa laureātiem saņems balvā viedo aproci Xiaomi Mi Band 4.

Sīkākas ziņas par konkursa prasībām, darbu vērtēšanu, uzvarētāju noteikšanu un zīmējumu eksponēšanu virtuālā izstādē konkursa nolikumā.

Izstāde, spēles un konkurss par Pepiju Garzeķi kļuva iespējami pateicoties Zviedrijas Karalistes vēstniecības Latvijā un Zviedru institūta finansiālam atbalstam. Līdztekus tam bibliotēkā nesen notika vēl viena Zviedrijas puses atbalstīta izstāde - “Tētis Zviedrijā. Tētis Latvijā."

Šobrīd Ģimenes digitālo aktivitāšu centrā vienlaikus drīkst atrasties ne vairāk par 8 apmeklētājiem. Tiem, kas ir vecāki par 13 gadiem, ir obligāti jāizmanto sejas maskas.

Sižetu sagatavoja Daugavpils pilsētas domes Sabiedrisko attiecību un mārketinga nodaļa.