Baroka mūzikas koncerts festivālā „ReStArt” Kultūras ziņas

40
Baroka mūzikas koncerts festivālā „ReStArt”

Šī gada 15. septembrī plkst. 12.00 Daugavpils Mārtiņa Lutera katedrālē (18. novembra ielā 66) XIII Mūzikas un mākslas festivāla „Daugavpils ReStArt 2024” ietvaros notiks baroka mūzikas koncerts “Caur laika prizmu”.

Koncertā piedalās Tatjana SARATOVA (akordeons) un Olga ARTAMONOVA (klavesīns). Programmu veidos dažādu Itālijas, Francijas un Vācijas klavīrskolu komponistu labākie skaņdarbi, kur akordeons skanēs kā ērģeles, vijole, čells vai flauta, bet klavesīns būs gan kā vadošais kameransambļu dalībnieks, solists, gan kā pavadošais instruments. Ieeja koncertā bez maksas.

Koncerta mākslinieces norāda: „Baroka laikmeta mūzikas valdzinājums un burvība divu, šķietami nesavienojamu instrumentu – akordeona un klavesīna izpildījumā. Taustiņu pasaules atšķirības un līdzības… Klausītāji varēs sajust visu senās mūzikas burvību, kur mijas kaislība un romantisms, sapņi un ikdienas dzīves ainas. Šī skaistā mūzika, kas nāk no izpildītāju sirdīm, iegremdēs harmonijas, miera un mūzikas baudīšanas pasaulē, kur ir noteiktas vērtības, kur nav mūsdienu vēlmes skriet un steigties. Tā ir tīra, patiesa, izsmalcināta, dvēseliska. Koncerta laikā klausītāji varēs atbildēt uz jautājumu – vai šī sastāva valdzinošais skanējums ir dabisks vai futūrisks? Vai klavesīns un akordeons ir pagātnes, tagadnes vai nākotnes instrumenti?”

XIII Mūzikas un mākslas festivālu Daugavpils „ReStArt 2024” rīko Daugavpils valstspilsētas pašvaldības iestādes “Vienības nams” Latviešu un latgaliešu kultūras centrs, atbalsta Daugavpils valstspilsētas pašvaldība.

Informējam, ka festivāla pasākumi tiek fotografēti un filmēti publicitātes un vēsturiskajām vajadzībām.

Visa festivāla programma atrodama www.vienibasnams.lv, www.vnfestivals.lv un www.daugavpils.lv.

Papildu informācija:
DVPI “Vienības nams”
Latviešu un latgaliešu kultūras centrs
t.: +371 654 27752
www.vienibasnams.lv, www.vnfestivals.lv

Izmantojiet Google Translate, lai tulkotu vietni

Daugavpils valstspilsētas pašvaldība neuzņemas atbildību par tulkojuma precizitāti!