Baltkrievu tautas svētki “Kupalle” noslēdza radošo sezonu Kultūras ziņas

109
Baltkrievu tautas svētki “Kupalle” noslēdza radošo sezonu

2024. gada 26. jūnijā Vienības nama Baltkrievu kultūras centrā notika baltkrievu tautas svētki “Kupalle”, kas noslēdza kultūras centra radošo sezonu.

Baltkrievu kultūras centra rīkotie baltkrievu tautas svētki “Kupalle” ir vieni no populārākajiem svētkiem. Vasaras saulgriežu svētki ir piepildīti ar maģiskiem rituāliem, kas ir saistīti ar ūdeni, uguni un zālēm.

Senas tradīcijas un ieražas, teatralizēti uzvedumi ar zāļu sievas, raganas un nāras uzstāšanos, autentiskas un tematiskas dziesmas, tautas un riņķa dejas prezentēja BKC radošie kolektīvi: amatierteātra studija “Pauļinka”, tautas dziesmu ansamblis “Kupaļinka”, deju ansamblis “Ļanok”, kora kapella “Spadčina”, vokāli-instrumentālais ansamblis “Praļeski”, bērnu studija “Skārbnīca”, solists Grigorijs Starovoitovs.

Pasākuma skatītāji un dalībnieki aktīvi piedalījās atklātnes-vicinankas, “Kupalle” talismanu un pušķu izgatavošanas meistarklasēs, degustēja “Kupalle” dzērienu, fotografējās ar “Kupalle” vainagu un savas vēlmes atstāja "Vēlmju kokā". Ir sen pārbaudīts - vēlmes piepildās!

Informāciju sagatavoja:
Baltkrievu kultūras centra
Kultūras projektu vadītāja
Anastasija Borovska
tel.: +371 65424695, 20374840
e-pasts: anastasijaborovska21@gmail.com

Izmantojiet Google Translate, lai tulkotu vietni

Daugavpils valstspilsētas pašvaldība neuzņemas atbildību par tulkojuma precizitāti!