Baltkrievu kultūras centra jaunā radošā sezona tika atklāta ar “Praļeski” jubilejas koncertu Kultūras ziņas

57
Baltkrievu kultūras centra jaunā radošā sezona tika atklāta ar “Praļeski” jubilejas koncertu

2024. gada 7. septembrī, atklājot jauno radošo sezonu, Vienības nama koncertzālē notika jubilejas koncerts “Ansamblim “Praļeski” – 10!”, kuru organizēja Vienības nama Baltkrievu kultūras centrs.

Jubilejas koncertā tika atskaņotas dziesmas no ansambļa “Praļeski” 10 gadu laikā apgūtā repertuāra, ko vijoles un akordeona pavadījumā izpildīja gan sākotnējais, gan pašreizējais kolektīva sastāvs. Koncertprogramma ietvēra kā labi pazīstamus, tā arī pirmatskaņojuma darbus, piedāvājot klausītājiem daudzveidīgu un dinamisku priekšnesumu.

Svētkos radošo kolektīvu sveica Vienības nama vadītājas vietniece Sandra Maskaļova, pasniedzot Vienības nama Atzinības rakstu un ziedus. Pateicības rakstu un dāvanas bija sagatavojis arī Vienības nama Baltkrievu kultūras centrs. Savukārt ar dziesmām un dejām jubilārus sveica Baltkrievu kultūras centra radošie kolektīvi: baltkrievu tautas dziesmu ansamblis “Kupaļinka”, deju ansamblis “Ļanok”, kora kapella “Spadčina” un bērnu studija “Skārbnīca”.

Vokāli instrumentālais ansamblis “Praļeski” tika dibināts 2014. gadā. Profesionālās pedagoģes un dziedātājas Anastasijas Lukašenokas vadībā amatierkolektīvs ir piedalījies nozīmīgākajos kultūras pasākumos Latvijā: Vispārējos latviešu Dziesmu un deju svētkos, Latvijas mazākumtautību festivālā. Jauniešu ansambļa “Praļeski” repertuārā ir gan tautas folkloras, gan mūsdienu autordziesmas, kuras ir skanējušas koncertos Latvijā, Lietuvā, Igaunijā un Baltkrievijā.

Informāciju sagatavoja:
Baltkrievu kultūras centra
Kultūras projektu vadītāja
Anastasija Borovska
tel.: +371 65424695, 20374840
e-pasts: anastasijaborovska21@gmail.com

Izmantojiet Google Translate, lai tulkotu vietni

Daugavpils valstspilsētas pašvaldība neuzņemas atbildību par tulkojuma precizitāti!