Ārvalstu studenti baltkrievu tradīcijās sasauca pavasari Kultūras ziņas

270
Ārvalstu studenti baltkrievu tradīcijās sasauca pavasari

2024.gada 18.martā Vienības nama Baltkrievu kultūras centrā notika baltkrievu tautas ieražu svētki “Pavasara sasaukšana”, kur Daugavpils Universitātes ārvalstu studenti iepazinās ar svētku tradīcijām.

Baltkrievu kultūras centram (BKC) jau ir pieredze"sasaukt pavasari" Daugavpils Universitātes (DU) telpās, šoreiz, krievu valodu studējošie ārvalstu studenti no ASV, Lielbritānijas, Norvēģijas un Baltkrievijas viesojās BKC, kur kļuva par svētku “Pavasara sasaukšana” dalībniekiem.

“Pavasara sasaukšana” ir vieni no spilgtākajiem un dzīvespriecīgākajiem baltkrievu tautas ieražu svētkiem. Kā jau tautā pieņemts, svētkos studenti aizrautīgi dziedāja dziesmu “Guu-uu”, klausījās cīruļa dziesmas un priecājās par pavasara simbolu – stārķi, vadīja riņķa dejas, spēlēja jautras rotaļas, rotāja koka zarus ar košām lentītēm, nogaršoja mājas pīrāgu putniņa formā, kā arī patstāvīgi veidoja putniņus no papīra. Svētkos piedalījās teātra studijas “Pauļinka”, baltkrievu tautas dziesmu ansambļa “Kupaļinka”, vokālā ansambļa “Praļeski”, bērnu studijas “Skārbnīca” un Daugavpils baltkrievu biedrības “Aļtanka” dalībnieki.

Tika ievēroti visi svētku “Pavasara sasaukšana” galvenie noteikumi – līksmoties, dziedāt, dejot un priecāties par dzīvi!

Informāciju sagatavoja:
Baltkrievu kultūras centra
Kultūras projektu vadītāja
Anastasija Borovska
tel.: 27492159
e-pasts: anastasijaborovska21@gmail.com

Izmantojiet Google Translate, lai tulkotu vietni

Daugavpils valstspilsētas pašvaldība neuzņemas atbildību par tulkojuma precizitāti!