Arhitekta Uģa Šēnberga personālizstādes “Ekspresija vides portretā” atklāšana Daugavpils Māla mākslas centrā Kultūras ziņas

29
Arhitekta Uģa Šēnberga personālizstādes “Ekspresija vides portretā” atklāšana  Daugavpils Māla mākslas centrā

Pasaules arhitektūras dienas ietvaros 2024. gada 10. oktobrī plkst. 14:00 Daugavpils Māla mākslas centrā (18. novembra  iela 8) viesosies arhitekts Uģis Šēnbergs ar personālizstādi “Ekspresija vides portretā”.

Uģis Šēnbergs dzimis 1954. gadā Jūrmalā un šogad atzīmē 60 gadu jubileju.  Savus darbus mākslinieks raksturo kā instinktīvu ekspresionismu, kur kopā apvienojas vienkāršība un raksturs. “Mana arhitektūra ir lielas apdzīvojamas skulptūras, kurās izsaku sevi, ņemot vērā vadošās tehnoloģijas, kādas ir iespējamas. Tāpat kā fiziķi, dzejnieki, gleznotāji laužas pasaules izpratnē, arī arhitekts ar saviem instrumentiem mēģina izprast pasauli”, stāsta arhitekts. Kā spilgtākos savas arhitektūras projektus viņš atzīmē  Rīgas Vissvētākās Trīsvienības Romas katoļu baznīcu Purvciemā (Augusta Deglava ielā 63A), dzīvojamo ēku “Centra nams” (Republikas laukumā 3), RTU Zinātniskās bibliotēkas ēku Ķīpsalā un “Elko” biroju namu Toma ielā 4, Rīgā.

Izstādē apskatāmie mākslas darbi ir  tapuši uz celtniecības materiāla – fibrolīta plāksnēm un gleznots  arī celtniecības otu.

Māla mākslas centra dārzā būs apskatāms vides objekts – māja ar nosaukumu “Kauliņspēle pilsētā”, kas 2006. gadā pārstāvēja Latvijas paviljonu Venēcijas arhitektūras biennālē.

            Izstāde būs apskatāma līdz 15. decembrim.                                                  

Pasākuma laikā var tikt veikta filmēšana un fotografēšana. Uz tikšanos muzejā!

 

 

Daugavpils Novadpētniecības un mākslas muzejs

museum@daugavpils.lv

tālr.: 20203713, 65424155

www.dnmm.lv

Izmantojiet Google Translate, lai tulkotu vietni

Daugavpils valstspilsētas pašvaldība neuzņemas atbildību par tulkojuma precizitāti!