Ar pārpildītu zāli aizritēja XIIІ Baltkrievu gadatirgus Daugavpilī Kultūras ziņas

491
Ar pārpildītu zāli aizritēja XIIІ Baltkrievu gadatirgus Daugavpilī

2023.gada 21.oktobrī Vienības nama koncertzālē notika XIIІ Starptautiskā tautas kultūras festivāla “Baltkrievu gadatirgus Daugavpilī” koncerts, kurā piedalījās baltkrievu radošie amatierkolektīvi no Latvijas, Lietuvas, Igaunijas un Polijas.

Tradicionālais rudens Starptautiskais tautas kultūras festivāls “Baltkrievu gadatirgus Daugavpilī”, kura mērķis ir saglabāt un popularizēt baltkrievu tautas kultūru, notika 13. reizi.

Stundu pirms koncerta Vienības nama foajē skatītājiem bija iespēja aplūkot vairākas izstādes: Liepājas mākslinieka Alekseja Kosinca gleznu izstādi “Ar krāsām un sirdi”, baltkrievu saimnieču rudens velšu izstādi un Nadeždas Svirkovičas pīto un Jurija Golovko no koka veidoto darinājumu izstādi. Savukārt tie, kuri paši vēlējās iesaistīties kādās aktivitātēs, varēja piedalīties lelles-talismana un aplikāciju atklātnes-vicinankas izgatavošanas meistarklasē un Liepājas studijas “Vasiļki” baltkrievu lelles darināšanas radošajā darbnīcā.

Teatralizēto priekšnesumu atklāja teātra studija “Pauļinka”, kas visa koncerta laikā, izmantojot tautas humora un joku elementus, skatītājus priecēja ar miniatūrām par velnu. Uzstāšanos ar dziesmām un dejām organiski papildināja Baltkrievu kultūras centra radošie kolektīvi “Kupaļinka”, “Ļanok”, “Spadčina”, “Praļeski” un “Skārbnīca”. Kopā ar daugavpiliešiem galā koncertā piedalījās vokālie ansambļi no Latvijas – “Zaviruha” (Jēkabpils), “Uzori” (Līvāni), “Rjabinuška” (Preiļi), “Vitoki” (Rīga), “Mara” (Liepāja), “Žuravinka” (Ventspils), kā arī ārzemju draugi – ansamblis “Svitanak” (Visaginas, Lietuva), trio “Spadki” (Tartu, Igaunija) un “Svitanak” (Belostoka, Polija). Melodiskās dziesmas, tautas dejas, savdabīgais humors, izstādes un meistarklases koncerta skatītājiem radīja svētku atmosfēru.

Festivāla organizators – Daugavpils valstspilsētas pašvaldības iestādes “Vienības nams” struktūrvienība “Baltkrievu kultūras centrs”.

Informāciju sagatavoja:\
Baltkrievu kultūras centra metodiķe
Marija Pometjko

Izmantojiet Google Translate, lai tulkotu vietni

Daugavpils valstspilsētas pašvaldība neuzņemas atbildību par tulkojuma precizitāti!