Ar izstādi “Ābece” Daugavpilī tiek atklātas Slāvu kultūras dienas Kultūras ziņas

308
Ar izstādi “Ābece” Daugavpilī tiek atklātas Slāvu kultūras dienas

Šī gada 24. maijā plkst. 14.00 Vienības nama Krievu kultūras centrā (Varšavas iela 14) notiks grāmatu izstādes „Ābece” atvēršana, ar ko savu skanējumu uzsāk arī Slāvu kultūras dienu Daugavpilī

Ekspozīcijā būs skatāmas ābeces krievu un baltkrievu valodās, kā arī daži reti izdevumi, kas stāsta par senkrievu literatūras vēsturi. Kopumā tie būs vairāk nekā 20 grāmatu eksemplāri no Vienības nama Krievu kultūras centra un Vienības nama Baltkrievu kultūras centra fondiem. Izstāde būs pieejama līdz 31. augustam. Ieeja bez maksas.

Izstādes rīkotāji aicina ikvienu interesentu: „Grāmata, ko vismaz reizi ir izlasījis katrs skolēns – tā ir ābece, mācību grāmata burtu un lasītprasmes apgūšanai. Bet tomēr ābece ir katram sava, atšķirīga…”

Izstādi „Ābece” rīko Daugavpils valstspilsētas pašvaldības iestādes „Vienības nams” Krievu kultūras centrs. Izstādes organizatori par kultūras centru ābeču fonda papildināšanu izsaka pateicību savam sadarbības partnerim - Daugavpils Universitātes muzejam (https://du.lv/par-mums/muzejs/)!

Informējam, ka pasākuma laikā notiks fotografēšana un filmēšana vēsturiskajam un publicitātes vajadzībām.

Visa Slāvu kultūras dienu pasākumu programma Daugavpilī atrodama www.daugavpils.lv.

Papildu informācija:
Vienības nama Krievu kultūras centrs
t.: +371 654 13792
e-pasts: krievunams@gmail.com

Izmantojiet Google Translate, lai tulkotu vietni

Daugavpils valstspilsētas pašvaldība neuzņemas atbildību par tulkojuma precizitāti!