Šobrīd Daugavpilī

Ansamblis “Spadčina” piedalījās VII Starptautiskais Baltkrievu dziesmu un deju festivālā Dagdā Kultūras ziņas

568
Ansamblis “Spadčina” piedalījās VII Starptautiskais Baltkrievu dziesmu un deju festivālā Dagdā

9. jūlijā Dagdā notika VII Starptautiskais Baltkrievu dziesmu un deju festivāls “FEST”, kurā saskaņā ar labu tradīciju, piedalījās Baltkrievu kultūras centra radošais kolektīvs un Daugavpils Baltkrievu kultūrizglītības biedrības “Uzdim” delegācija.

Dagdā, kas atrodas Krāslavas novadā, netālu no robežas, uz tradicionālo jūlija festivālu pulcējās Rēzeknes, Jēkabpils, Jelgavas, Daugavpils, Ludzas, Ventspils, Līvānu diasporas baltkrievu amatieru ansambļi, kā arī viesi no Polijas un vietējie radošie kolektīvi. VII Starptautiskā Baltkrievu dziesmu un deju festivāla “FEST” dalībnieki svinīgā gājienā devās uz Dagdas muižas parka estrādi.

Kopš festivāla dibināšanas, Dagdā tajā vienmēr piedalījās Baltkrievu kultūras centra un biedrības “Uzdim” pārstāvji no Daugavpils. Šoreiz uzstājās kora kapella “Spadčina” (mākslinieciskais vadītājs Sergejs Bratusevs). Tā izpildīja dziesmu “Spadčina” ar baltkrievu literatūras klasiķa Janka Kupala vārdiem un ievērojamā komponista Igora Lučenoka mūziku. Šī dziesma ir kļuvusi par ansambļa vizītkarti un garīgo himnu. Turklāt  J.Kupala 140.gadadienas gadā tā izskan īpaši simboliski. Otrā atskaņotā dziesma bija nebēdnīga tautas dziesma par mīlestību “Sonejka di mesjac”.

Labs laiks, brīnišķīgs koncerts, tikšanās ar tautiešiem un pieredzes apmaiņa uzlādēja amatieru māksliniekus ar pozitīvu enerģiju un jaunām radošām idejām. Kā atgādinājums par šo pasākumu būs suvenīri un VII Starptautiskā Baltkrievu dziesmu un deju festivāla “FEST” diploms.

Baltkrievu kultūras centrs sadarbībā ar Baltkrievu kultūrizglītības biedrību “Uzdim”  sirsnīgi pateicas Daugavpils pilsētas domei par finansiālo atbalstu projekta pieteikumā braucienam uz festivālu Dagdā. 


Informāciju sagatavoja:

Baltkrievu kultūras centrs