Ansamblis “Praļeski” aicina uz savu jubilejas koncertu Kultūras ziņas

67
Ansamblis “Praļeski” aicina uz savu jubilejas koncertu

Sestdien, 2024. gada 7. septembrī, plkst. 14.00, jaunās radošās sezonas ietvaros, Vienības nama koncertzālē (Rīgas ielā 22A) notiks jubilejas koncerts “Ansamblim “Praļeski” 10!”, kuru organizē Daugavpils valstspilsētas pašvaldības iestādes “Vienības nams” struktūrvienība “Baltkrievu kultūras centrs”.

Vienības nama Baltkrievu kultūras centra (VN BKC) vokāli-instrumentālais ansamblis “Praļeski” tika dibināts 2014. gadā. Kolektīva, kura pamatsastāvā ir jaunieši, repertuārā ir baltkrievu tautas dziesmas, folkloras ieražu dziesmas, mūsdienu un autordziesmas, kā arī dziesmas latviešu, latgaliešu un krievu valodās. Desmit gadu laikā ansamblis ir ieguvis pelnītu popularitāti un piedalījies nozīmīgākajos valsts kultūras notikumos: Vispārējos latviešu Dziesmu un Deju svētkos, Latvijas mazākumtautību festivālā, kā arī daudzos citos festivālos Latvijā, Lietuvā, Igaunijā un Baltkrievijā. Ansambļa vadītāja – profesionāla pedagoģe un dziedātāja Anastasija Lukašenoka.

"Praļeski" jubilejas koncertā piedalīsies visi VN BKC radošie kolektīvi: baltkrievu tautas dziesmu ansamblis “Kupaļinka”, deju ansamblis “Ļanok”, kora kapella “Spadčina”, bērnu studija “Skārbnīca” un amatierteātra studija “Pauļinka”. Ieeja bez maksas.

Informējam, ka pasākuma laikā tiks veikta fotografēšana un filmēšana VN BKC publikācijām un arhīvam.

Informāciju sagatavoja:
Baltkrievu kultūras centra
Kultūras projektu vadītāja
Anastasija Borovska
tel.: +371 65424695, 20374840
e-pasts: anastasijaborovska21@gmail.com

Izmantojiet Google Translate, lai tulkotu vietni

Daugavpils valstspilsētas pašvaldība neuzņemas atbildību par tulkojuma precizitāti!