Aicinām uz XIV festivālu “Baltkrievu gadatirgus Daugavpilī”! Kultūras ziņas

100
Aicinām uz XIV festivālu “Baltkrievu gadatirgus Daugavpilī”!

Sestdien, 2024. gada 12. oktobrī plkst. 14:00 Vienības nama koncertzālē (Rīgas ielā 22A) notiks XIV Starptautiskais tautas kultūras festivāls “Baltkrievu gadatirgus Daugavpilī”, kuru organizē Daugavpils valstspilsētas pašvaldības iestādes “Vienības nams” Baltkrievu kultūras centrs.

Ik gadu rīkotais rudens svētku pasākums, kura mērķis ir saglabāt un popularizēt baltkrievu kultūras mantojumu un tautas tradīcijas, šogad notiks jau 14. reizi. Svētku Galā koncertā piedalīsies visi Vienības nama Baltkrievu kultūras centra radošie kolektīvi: baltkrievu tautas dziesmu ansamblis “Kupaļinka”, deju ansamblis “Ļanok”, amatierteātra studija “Pauļinka”, kora kapella “Spadčina”, vokāli instrumentālais ansamblis “Praļeski” un bērnu studija “Skārbnīca”, kā arī viesi – amatierkolektīvi no Latvijas, Lietuvas, Igaunijas un Polijas.

Vienības nama foajē apmeklētājus sagaidīs rudens velšu izstāde, ko ir sarūpējušas baltkrievu saimnieces, kā arī Daugavpils mākslinieces Veltas Loces gleznu izstāde un meistarklases. Meistari no Daugavpils, Liepājas un Jēkabpils iepazīstinās ar baltkrievu dekoratīvās un lietišķās mākslas tradicionālajiem amatiem.

Ieeja bez maksas.

Savukārt svētdien, 13. oktobrī, plkst. 12:00, Baltkrievu kultūras centrā (Alejas ielā 68-1A) notiks Baltijas baltkrievu mākslinieku apvienības “Maju gonar” izstādes atklāšana (izstāde būs apskatāma līdz 31. decembrim).

Informējam, ka festivāla pasākumi tiek fotografēti un filmēti publicitātes un vēsturiskajām vajadzībām.

Informāciju sagatavoja:
Baltkrievu kultūras centra
Kultūras projektu vadītāja
Anastasija Borovska
tel.: +371 65424695, 20374840
e-pasts: anastasijaborovska21@gmail.com

Izmantojiet Google Translate, lai tulkotu vietni

Daugavpils valstspilsētas pašvaldība neuzņemas atbildību par tulkojuma precizitāti!