Rihards Eigims: “Risināsim pilsētas spīdveja problēmas” Pilsētas ziņas

137

Savas darbības pirmajās dienās pilsētas domes jaunais sastāvs saskaras ar virkni problēmu, kas pirmām kārtām ir saistītas ar finansēm. Naudas trūkumu izjūt daudzas organizācijas, tai skaitā arī sporta organizācijas. Par to, ka biedrība “Speedway Grand Prix of Latvia” praktiski atrodas finansiālā bezizejā, pašvaldības vadībai nebija zināms. Tikšanās laikā ar spīdveja kluba vadību tika pārrunāta šī populārā sporta veida tālākais liktenis.
Valērijs Šidlovskis pastāstīja, ka stadiona, tehniskā parka un pieaugušo un jauniešu komandas uzturēšana gadā izmaksā 650-700 tūkstošus eiro. Pašvaldība piešķir 250 tūkstošus gadā, trūkstošā summa nāk no sponsoriem un biļešu tirdzniecības. Tomēr nodrošināt finansējumu nepieciešamajā apmērā neizdodas. Tāpēc no gada uz gadu krājas parādi. Vislielākais parāds ir par sportistu atalgojumu. Situāciju sarežģī tas, ka pašvaldībai liekas naudas nav. Rihards Eigims skaidro, ka Domes rezerves fondā ir tikai 18 tūkstoši eiro. Ir apdraudēta mūsu spīdvejistu dalība jūlijā plānotajās sacensībās. Neskatoties uz to, pašvaldība ir gatava kopīgiem spēkiem risināt šo problēmu.

Šajā sezonā Daugavpils komanda “Lokomotīve” starp 8 Polijas komandām ieņem trešo vietu Polijas Pirmajā līgā, bet junioru izlase – 1. vietu savā grupā starp 7 Polijas junioru līgas komandām. Pāreja uz Otro līgu ir iespējama, taču tādējādi tiktu gan zaudēti līdzjutēji, gan pazeminātos sacensību līmenis, kas nebūtu vēlams. Abas puses uzskata, ka galvenais ir dzēst parādus līdz oktobra beigām.

 

Tuvākajās dienās ir ieplānotas papildus tikšanās un konsultācijas.

Kopīgot šo videoklipu:
Ievietot video Jūsu vietnē (HTML – kods)
Videoklipa izmēri:
Izmantojiet Google Translate, lai tulkotu vietni

Daugavpils valstspilsētas pašvaldība neuzņemas atbildību par tulkojuma precizitāti!