Daugavpilī noslēgušies gidu mācību kursi Pilsētas ziņas

121

16. jūnijā Daugavpils Šmakovkas muzejā notika pirmais izlaidums. 24 cilvēki saņēma apliecības par tūristu gidu sagatavošanas kursu pabeigšanu. Viņi visi ir veiksmīgi nokārtojuši eksāmenus. Nodarbības tika uzsāktas aprīļa pirmajā pusē un noritēja saskaņā ar pilsētas domes saistošajiem noteikumiem par tūristu gidu pakalpojumu sniegšanu Daugavpils pilsētā. Jau strādājošo un jauno ekskursiju vadītāju apmācību un sertifikācijas pilsētas programma, kas vērsta uz tūrisma nozares sakārtošanu un kvalitatīvu pakalpojumu nodrošināšanu tūristiem, darbojas kopš 2015. gada. Pašlaik pilsētā strādā 38 sertificēti gidi. Daugavpils pilsētas domes priekšsēdētāja pirmais vietnieks Jānis Dukšinskis norādīja, ka pilsētā atklāti jauni tūrisma objekti, attīstās Daugavpils cietoksnis, pieaug tūristu skaits, un līdz ar to rodas arī nepieciešamība pēc papildus gidiem, kas īstenotu jaunas idejas un piedāvājumus. Apmācību laikā kursu dalībnieki apguva šīs profesijas pamatzināšanas.

Kursu beidzēju vidū pārsvarā ir strādājoši cilvēki, dažādu nozaru speciālisti, ir arī trīs zinātņu doktori, kuri atzina, ka, pateicoties kursiem, ir atklājuši sev daudz ko jaunu. Tas skar gan psiholoģiju, gan oratora mākslu, gan prasmi aizraut, pasniegt materiālu netradicionālā viedā.

Ekskursiju tēmas topošie gidi izvēlējās paši, daudzi piedāvāja jaunus tūrisma produktus. Piemēram, „Gajoka mikrorajons: vēsture un mūsdienas”, „Pagājušā gadsimta 70.-80. gadu arhitektūras pieminekļi”, „Pilsēta no putna lidojuma”. Viņu uzmanību piesaistīja arī grafiti ielu māksla un pilsētas ielu vēsture.

Kursus organizēja Daugavpils pilsētas domes Tūrisma attīstības un informācijas aģentūra sadarbībā ar Dienvidlatgales Pašvaldību mācību centru. Gidi var sniegt tūrisma pakalpojumus latviešu, latgaliešu, krievu, lietuviešu, vācu, zviedru, poļu, angļu un pirmo reizi arī nedzirdīgo zīmju valodā. Daudzi pārvalda vairākas valodas. Aģentūras direktore Ilona Maksimčika informēja par gida sertifikāta iegūšanas kārtību un dokumentiem, kas nepieciešami tā noformēšanai. Jaunajiem ekskursiju vadītājiem viņa novēlēja veidot ciešu sadarbību ar aģentūras speciālistiem un atsaucīgus un pozitīvi noskaņotus tūristus.

Kopīgot šo videoklipu:
Ievietot video Jūsu vietnē (HTML – kods)
Videoklipa izmēri:
Izmantojiet Google Translate, lai tulkotu vietni

Daugavpils valstspilsētas pašvaldība neuzņemas atbildību par tulkojuma precizitāti!