Pilsētas domē sveica trīs Goda daugavpiliešus Pilsētas ziņas

108

Trīs Goda daugavpilieši svin jubileju vienā dienā. 20. martā Aleksejam Solovjovam un Benjaminam Sverdlovam apritēja 85 gadi, savukārt Ingrīda Višņevska šajā dienā atzīmēja savu 75. jubileju. Daugavpils pilsētas domē viņus sveica pilsētas vadība, kolēģi un skolēni.

Visi trīs pēc izglītības ir pedagogi. Ingrīdas Višņevskas pedagoģiskā darba stāžs ir 53 gadi. No tiem 23 gadus viņa strādāja Poļu ģimnāzijā, kur bērniem mācīja latviešu valodu. Viņas personīgā pieredze ir pierādījusi, ka bērnu saikne ar dzimto valodu un kultūru netraucē viņos ieaudzināt mīlestību pret Latviju.

Benjamins Sverdlovs skolai ir veltījis 45 gadus. Viņš ir pārliecināts, ka īsts skolotājs ne tikai sniedz zināšanas, bet arī audzina. Vēstures stundās viņš pieprasīja, lai skolēni ne tikai zinātu, kas, kur un kad notika, bet arī saprastu, kā un kāpēc sabiedrībā notiek dažādi procesi.

Aleksejs Solovjovs pusgadsimtu veltīja žurnālistikai. Viņš ir 8 grāmatu autors, viena no tām – eseju krājums, pārējās – dzeja. Drīzumā iznāks jauns Alekseja Solovjova dzejoļu krājums.

Daugavpils pilsētas domes priekšsēdētājs Jānis Lāčplēsis apsveica jubilārus un augstu novērtēja viņu ilggadējo darbu pilsētas labā.

Laba vēlējumi jubilāriem izskanēja ne tikai no pilsētas vadības puses. Goda daugavpiliešus sveica arī Izglītības pārvaldes, pensionēto pedagogu kluba „Sudraba ābele”, Poļu ģimnāzijas, dzejnieku apvienības pārstāvji, skolēni un draugi.

Kopīgot šo videoklipu:
Ievietot video Jūsu vietnē (HTML – kods)
Videoklipa izmēri:
Izmantojiet Google Translate, lai tulkotu vietni

Daugavpils valstspilsētas pašvaldība neuzņemas atbildību par tulkojuma precizitāti!