DRIFTA FESTIVĀLS DAUGAVPILĪ

Pēdējo reizi informācija atjaunota 01.07.2024, 16:58

Ar Daugavpils pilsētas domes un Daugavpils valstspilsētas pašvaldības iestādes “Jaunatnes lietu un sporta pārvalde” atbalstu no 12.-14.jūlijam jau vienpadsmito reizi drifts notiks Daugavpilī.

Tas nebūtu iedomājams bez Daugavpils pilsētas atbalsta, tāpēc galvenais paldies Daugavpils pilsētai, ka mēs atkal visi tiksimies kartodromā “Blāzma”. Sportisti kā katru gadu, jau nespēj sagaidīt atgriešanos kartodromā „Blāzma”, tas ir lielākais Latvijas Drifta festivāls sezonā, un tas notiek tieši Daugavpilī. 12. jūlijā tiks aizvadīti oficiālie treniņi un atklāšanas parāde Vienības laukumā, kas ir viens no fantastiskākajiem un tikai vienreizējs pasākums sezonā, 13. jūlijā notiks treniņu un kvalifikācijas braucieni, bet 14.jūlijā notiks galvenās tandēmu cīņas, jeb galvenā sacensību diena.

Latvijas drifta kauss un Latvijas drifta čempionāts Daugavpilī aizvadīs savu 3.posmu, bet šogad Latviešu ieskaitei pievienosies Igaunijas čempionāta oficiālas ieskaites, vai tas sola divreiz vairāk dalībniekus, to uzzināsim pavisam drīz. Tuvi tandēmi, spraigas cīņas un azarts, būs vērojams trīs dienu kartodromā “Blāzma” un tas noteikti būs lielākais drifta laiks, kāds tiks pavadīts trasē 2024. gada sezonā.

Sacensību reģistrācija jau ir sākusies, un tā būs atvērta līdz 08.07.2024. Pašlaik uz starta ir reģistrējušies jau 65 dalībnieki. Uz starta ir pieteikušies sportisti arī no Latgales reģiona, skatītājiem būs iespēja atbalstīt savējos sportistus, un starp citu, divi no viņiem iepriekšējā posmā kāpa uz pjedestāliem, un ņemot vērā, ka tā ir mājas trase, noteikti sagaidāmi daudz patīkami pārsteigumi.

Arī šogad Daugavpils drifta festivāls ir veidots tā, lai izbaudīt Pilsētu būtu iespēja arī sportistiem, viņu komandām un ģimenēm, tāpēc noteikti drifta mašīnas, drifta sportistus, pa šīm trīs dienām sanāks redzēt ne vienu vien reizi, un ne tikai trasē, bet visā Pilsētā, jo uz šo nedēļas nogali Daugavpils pārvērtīsies par Drifta centru Baltijā.

Sacensību organizators Jānis Blušs:” Mēs esam patiesi priecīgi, ka Daugavpils atgriežas katras sezonas kalendārā, godīgi mēs pat nezinām, kā tas būtu, ja nebūtu mums tā sauktais ikgadējais “Latgales atvaļinājums” un negribam to uzzināt. Atgriezties Daugavpilī noteikti nebūtu iespējams bez Daugavpils Pilsētas iestāžu atbalsta, laika robs dara savu trasei, tāpēc atbalsts, ir nenovērtējams sagatavošanās laikā, paldies liels visām iesaistītajām pusēm, ka reizi gadā mēs kopā pārvēršam kartodromu par Drifta disciplīnas epicentru. Ļoti ceram, ka varēsim vēl ilgus gadus atgriezties šajā Pilsētā, jo te mājo tiešām īpašs drifta gars. Mēs tiksimies visi jau nākamnedēļ kartodromā “Blāzmā.”

Biļetes iepriekš pārdošana nopērkamas www.bilesuserviss.lv un Circle K, pieaugušajiem 15 EUR, bērniem 8 EUR (10-17 g.v.) , biļetes sacensību dienās būs iespējams iegādāties arī uz vietas. Skatītājiem iegādājoties biļeti uz galveno sacensību dienu, tā būs derīga arī kā ieeja sestdienā- 13.07.2024.

Vairāk informācijai par pasākumu sekojiet līdzi : Facebook: Latvian Drift page, Instagram: latviadrift un www.driftlatvia.com

Informāciju sagatavoja:
Biedrība "Latvia drift"

Izmantojiet Google Translate, lai tulkotu vietni

Daugavpils valstspilsētas pašvaldība neuzņemas atbildību par tulkojuma precizitāti!